Festival představil producenty z Anonymous Content

Michael Sugar (vlevo) a Steve Golin

Michael Sugar (vlevo) a Steve Golin Zdroj: kviff.com

Seriálový hit Temný případ, oscarová romance Věčný svit neposkvrněné mysli a psychologické drama Winter’s Bone. To je trojice projektů, kterými se na MFF Karlovy Vary prezentuje americká produkční a manažerská společnost Anonymous Content.

Festival vzdává poctu firmě, která se během patnácti let existence vepsala do historie amerického filmu. S profily amerických nezávislých společností začal karlovarský festival loni, kdy divákům představil produkční firmu Borderline Films.

Od svého založení v roce 1999 se Anonymous Content soustřeďuje na talentované tvůrčí osobnosti, nepřehlíží však komerční potenciál. Znamenitým příkladem toho zůstává Věčný svit neposkvrněné mysli, který v sobotu minipřehlídku zahájil v prostředí karlovarského Městského divadla. Snímek režiséra Michela Gondryho v roce 2005 vynesl Oscara scenáristovi Charliemu Kaufmanovi. Projekci osobně uvedli producenti Steven Golin, Michael Sugar a Dave Fierson.

Společnost Anonymous Content má na svém kontě i další vysoce ceněné tituly – drama Babel, které natočil Alejandro G. Inárritu, Hru režiséra Davida Finchera nebo tragikomedii V kůži Johna Malkoviche.

V čele firmy stojí zkušený Steve Golin, který produkčně podpořil třeba i kultovní romanci Davida Lynche Zběsilost v srdci. Spolupracuje s takovými filmaři, jako jsou Richard Linklater či Steven Soderbergh a také s hvězdnými herci Ryanem Goslingem nebo Samuelem L. Jacksonem. Nevěnuje se jen filmové produkci, ale klipům nebo reklamním spotům. David Fincher pro společnost produkoval dnes už kultovní sérii reklam The Hire, ve kterých významní režiséři z celého světa propagovali vozy BMW.

Dobrým příkladem ambicí, díky kterým si Anonymous Content získala své dobré jméno, je i drama Winter’s Bone. V roli sedmnáctileté dívky, která se v drsném světě dospělých vehementně zasazuje za záchranu rodinné farmy, své herecké schopnosti předvedla pozdější držitelka Oscara Jennifer Lawrenceová. Působivý film, který si do českých kin zatím nenašel cestu, na MFF Karlovy Vary osobně uvedla jeho režisérka Debra Graniková.