Florbalisté: Letos to musí vyjít!

Pětkrát po sobě skončili v semifinále. Hráči týmu Billy Boy Mladá Boleslav teď chtějí víc. V tomto duchu také zahájili sezonu nejvyšší soutěže.

Jsou na začátku dlouhé trati, ale věří si. Na jejím konci chtějí být minimálně vicemistry republiky. Florbalisté Mladé Boleslavi mají ambiciózní plán, který však stojí na pevných základech. Vždyť v úvodním kole nejvyšší soutěže byli v duelu proti stříbrnému celku minulého ročníku extraligy Vítkovicím dlouho lepším týmem. Vedli už 4:1, přesto soupeř vyrovnal a v prodloužení strhl výhru na svou stranu. „Škoda ztraceného zápasu, šance na vítězství byla veliká,” litoval po utkání útočník Petr Novotný.
Výhry se Boleslavští dočkali ve druhém kole, v němž ve středočeském derby zdolali 4:2 nováčka extraligy Kladno.
„V závěru jsme se nenechali strhnout a dodržovali stanovenou taktiku,” chválil po utkání trenér Jiří Stožický.
Oproti minulé sezoně klub změnil hrací den svých domácích zápasů – stanovil jej na sobotu, což znamená, že se termínově nestřetne se zápasy fotbalistů či hokejistů. Diváků by tak do haly mohlo začít chodit víc.
I tenhle detail má dopomoci týmu ke kýženému úspěchu, tedy k postupu do finále nejvyšší soutěže. V uplynulých pěti letech Boleslav vždy skončila před jeho branami.
V extraligovém ročníku 2005/2006 florbalisté skončili třetí, o rok později brali čtvrté místo. Sezona 2007/2008 znamenala znovu bronzovou příčku. A v té následující vrátila výsledková houpačka Boleslavské na čtvrté místo.
Zavedený vzorec se opakoval i v minulé sezoně. Na boleslavské florbalisty zbyl znovu „jen“ bronz. V aktuální sezoně tak má Billy Boy dvě možnosti: buď zopakuje sinusoidu výsledků a skončí čtvrtý, nebo už konečně pronikne do vysněného boje o titul.
„Finále je pro nás jediným cílem, všechna ostatní umístění budeme považovat za neúspěch,“ upozorňuje trenér Stožický. A ve stejném duchu mluví i forvard Novotný. „Tentokrát už to musí vyjít!” burcuje hráč.

Pryč s nedostatky

Chce-li však tým v sezoně naplnit své tužby, musí odstranit nedostatky. „V naší hře je jich stále dost. Chceme se zaměřit na obranu, zlepšit rozehrávku a proměňovat šance. Musíme na sobě pořád pracovat,“ komentuje Stožický dosavadní výkony svého týmu.
„V útoku máme šikovné hráče, kteří jsou schopní dávat góly. Nesmíme jich však příliš inkasovat. Všichni chtějí makat a kádr máme dostatečně silný na to, aby se do finále dostal. Je jen na nás, jak se s tím popereme,“ dodává bojovně kouč.

Kdy přijít fandit florbalistům

nejbližší domácí utkání hrají florbalisté netradičně ve středu 6. října od půl deváté večer proti pražskému SSK Future ve sportovní hale
volné vstupenky k vytištění je možné si stáhnout na www.florbalmb.cz