Fotbalisté Plzně vyzvou v Evropské lize Schalke

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK/Vit Simanek

Los Evropské ligy přisoudil Plzni přijatelného a atraktivního soupeře. Viktoria narazí na německý tým Schalke 04 s Janem Morávkem. V případě postupu narazí západočeši v osmifinále na lepšího z dvojice Twente Enschede, Steaua Bukurešť.

Ačkoli byla Plzeň nenasazena, los ve Švýcarském Nyonu jí určil přijatelnějšího soupeře než například týmy z Manchesteru nebo Valencii. Jediný zbylý český zástupce v pohárové Evropě vyzve Schalke 16. února 2012 doma, pravděpodobně na nově zrekonstruovaném stadionu ve Štruncových sadech. Přestavba stadionu pro 13 tisíc diváků je už hotová, ale ještě ho musí schválit UEFA. Odveta se bude hrát o týden později v Gelsenkirchenu, protože výhodu odvety nechává UEFA nasazeným týmům.

Schalke 04 patří tradičně k nejlepším německým celkům. Síla týmu je hlavně v útoku. V současnosti za něj nastupují hvězdy jako Raúl Gonzáles, Klaas Jan Huntelaar nebo Jefferson Farfán. Výjimečné utkání to bude zejména pro záložníka Jana Morávka, který hájí barvy týmu z Gelsenkirchenu a bude se chtít proti svým krajanům vytáhnout. O formě Schalke svědčí i jeho výkony v Evropské lize, kde v základní skupině neprohrálo jediný zápas a také jeho 3. Příčka v tabulce bundesligy, o pouhé 3 body za vedoucím Bayernem Mnichov.

V případě postupu čeká plzeňské fotbalisty papírově ještě lehčí soupeř. Vítěz duelu mezi holandským Twente Enschede a rumunskou Steauou Bukurešť by neměl mít takové kvality jako Schalke 04.

Los jarní části Evropské ligy:

Wisla Krakov - Standard Lutych
Salcburk - Metalist Charkov
Kazaň - Olympiakos Pireus
Legia Varšava - Sporting Lisabon
FC Porto - Manchester City
Steaua Bukurešť - Twente
Plzeň - Schalke 04
Hannover - Bruggy
Stoke City - Valencie
Trabzonspor - PSV Eindhoven
Alkmaar - Anderlecht
Udine - PAOK Soluň
Lazio Řím - Atlético Madrid
Braga - Besiktas Istanbul
Ajax Amsterdam - Manchester United
Lokomotiv Moskva - Athletic Bilbao