Fotbalisté vyrážejí do Edenu. Udrží sérii?

Česko v tom roce slavilo šedesát let od konce druhé světové války, Jiří Paroubek vystřídal v čele sociálních demokratů a české vlády Stanislava Grosse. A fotbalisté Mladé Boleslavi v témže roce naposledy prohráli na hřišti Slavie.

Přesně to bylo 2. října 2005, červenobílí vyhráli 2:1. Do branky Boleslavi se tehdy trefili David Jarolím a gólem v nastavení Tomáš Hrdlička, nyní hráč Středočechů. Od té doby se ve čtyřech duelech hraných v Praze rozešli tihle soupeři vždy smírně. Jak to skončí v Edenu v sobotu?
Boleslavští mají jasno: hodlají odmazat nečekanou ztrátu bodů s Českými Budějovicemi, které ustály tlak Středočechů a vyválčily remízu. „O dva body jsme s Jihočechy přišli zbytečně, musíme je získat zpět. A nejlépe už v zápase se Slavií,“ říká kouč Karel Stanner. Jeho tým si dosud připsal čtyři body ze dvou zápasů, což není špatná bilance. Ale mohlo být lépe, kdyby hráči proměnili aspoň polovinu svých šancí.
Na utkání v Edenu se Stanner těší. A nevylučuje napodobení utkání z jara roku 2009, které skončilo remízou 3:3 a svým průběhem strhlo diváky v hledišti i u televizí. „Oba celky se budou tlačit do útoku, ne jen bránit. Mohl by to být dobrý fotbal,“ doufá trenér.
Už teď je jisté, že do zápasu nezasáhne Jan Kysela. Pro záložníka by šlo o pikantní duel, na jaře ve Slavii hostoval. „S jeho kotníkem to vypadá zle, stále chodí o berlích a na podzim do hry už nejspíš nezasáhne,“ říká Stanner. Na marodku usedne zřejmě i Ondřej Kúdela, který si v přípravě poranil sval.
Zápas začne v Edenu v sobotu 31. července v 16 hodin. Udrží v něm fotbalisté Mladé Boleslavi svoji sérii?