Fotbalový obránce Rajnoch zůstane v Turecku, podepsal smlouvu se Sivassporem

Jan Rainoch

Jan Rainoch

Fotbalový obránce Jan Rajnoch bude dál hrát v turecké nejvyšší soutěži. Poté, co dal kvůli neplnění smlouvy výpověď v týmu Ankaragücü a stal se následně volným hráčem, dohodl se na smlouvě na dva a půl roku s konkurenčním Sivassporem. Informuje o tom agentura Mediafax.

„Všechno je dohodnuté a podepsané. Večer letím do Sivassporu. Už mám za sebou ale zdravotní prohlídku,“ hlásil v pondělí po obědě spokojený fotbalista. Ten je přesvědčen o tom, že jeho fotbalová kariéra v novém klubu nabere ten správný směr. „Je to tým s určitými ambicemi. Město je trochu dál, takže je důležité, že tam jsou i další kluci z Čech. Aspoň bude mít člověk s kým si promluvit,“ dodal Rajnoch.

Ten v posledních měsících neprožíval dobré fotbalové období. „Ze všech nabídek, co jsem měl, tahle vypadala nejlépe. Vše jsem probral s Kubou Navrátilem, který v Sivassporu působí, a vyšlo mi z toho, že to tam je všechno na dobré úrovni. Jinak to město znám, něco o tom klubu vím. Důležité bylo, aby se mi nestalo něco podobného jako při posledním angažmá,“ narážel na problémy v Ankaragücü český obránce.

Rajnoch věří, že když bude v novém klubu pravidelně hrát, tak dostane šanci i od trenéra Michala Bílka v české reprezentaci. „Vím od trenéra Bílka, že jednou z podmínek nominace na EURO je, aby hráč pravidelně nastupoval a odváděl dobré výkony. V Sivassporu bych tuhle podmínku měl splnit, měl bych hrát. Sivasspor čeká na jaře hodně zápasů. V lize i v poháru, bude hodně šancí se ukázat. Věřím, že by to mohlo s nominací na EURO vyjít. Budu se o to moc snažit,“ svěřil se Rajnoch.