Fotbalový trenér Karel Stanner našel vítěznou sestavu

Fotbalisté FK Mladá Boleslav zvládli v minulém týdnu oba zápasy. Ve středu zvítězili v Olomouci 2:1, pak doma porazili čtyřmi góly Plzeň.

Už to vypadalo, že jsou boleslavští fotbalisté v krizi. Prohráli první dva zápasy jara, navíc oba na svém hřišti. Minulý týden však dali jasně najevo, že umí i vyhrávat.
Ve vloženém jedenadvacátém kole, které bylo na programu minulou středu, přivezli tři body z Olomouce. Přitom od páté minuty prohrávali vlastním gólem Adriana Rolka, ve druhé půli však otočili zápas Jan Chramosta s Václavem Kalinou. „Utkání začalo hororově. Jsem moc rád, že jsme dokázali výsledek zvrátit,“ řekl trenér FK Mladá Boleslav Karel Stanner.
V sobotním domácím utkání proti Plzni dal důvěru stejné základní jedenáctce jako tři dny předtím, a to se vyplatilo. Rozjetí Západočeši po třech výhrách tvrdě prohráli. Tentokrát to byla Mladá Boleslav, která úřadovala.
Odstartoval to famózní gól Iva Táborského, který ve čtyřiadvacáté minutě vystřihl z hranice pokutového území nůžky a trefil se přesně k tyči. Plzeňský gólman Michal Daněk zůstal stát, diváci nevěřili vlastním očím. „Je to o náhodě. Občas to zkouším po tréninku, když je dobrá nálada,“ uvedl autor první branky Táborský. Parádní byl i další průběh utkání v podání Mladé Boleslavi. Skóre se nakonec zastavilo až za stavu 4:0. Zápas viděly prořídlé ochozy, diváků bylo jen něco málo přes tři tisíce.
„Příležitost dostali někteří jiní hráči a myslím, že nám to sedí,“ řekl po zápase útočník Jan Chramosta. Domácí nasadili tři odchovance – vedle Chramosty také Ondřeje Zahustela a Michala Sedláčka. V sobotu od osmnácti hodin by si v Brně zasloužili další šanci.