Francouzská zpěvačka Zaz vystoupí 1. prosince v Brně

Francouzská zpěvačka Zaz

Francouzská zpěvačka Zaz Zdroj: Profimedia.cz

Úspěšná francouzská zpěvačka Zaz vystoupí 1. prosince na samostatném koncertě v brněnské hale Vodova. Dosud má za sebou dvě festivalová vystoupení na Colours of Ostrava. Tentokrát by měla nabídnout delší program, a tedy i širší výběr ze svého repertoáru, který sahá od šansonu k popu.

Zpěvačka plánuje turné po střední Evropě. Ještě před Brnem vystoupí 28. listopadu v Bratislavě a o den později v Praze, v prosinci zamíří do Německa.

Do Brna zpěvačku pozvali organizátoři místního JazzFestu, přestože nehraje žánrově čistý jazz. „Patří k umělkyním, které mají široký záběr, ale vždy dělají kvalitní muziku,“ uvedl umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka. Očekává, že cestu na koncert si najde zejména mladší generace posluchačů.

Zaz je ve Francii v současnosti asi nejpopulárnější zpěvačkou. „Jejího prvního alba se prodaly dva miliony kusů. Teď spolupracuje se slavnými francouzskými muzikanty, kteří pro ni píšou,“ řekla ředitelka Francouzské aliance v Brně Aude Martinová. Věří, že hala s kapacitou 6000 lidí bude plná. Písně Zaz podle ní používají lektoři při výuce francouzštiny.

Vstupenky jsou ode dneška v předprodeji za jednotnou cenu 790 korun. V hale budou místa k sezení na tribunách i na stání na ploše pod pódiem. Každý si tak může vybrat, zda koncert vyslechne v klidu, anebo se poddá tanečnímu rytmu.