Fujitsu: nejtenčí smartphone a čtyřjádrový supermobil [CES 2012]

Ilustrační foto

Ilustrační foto

(VIDEO) Veletrh CES sice začíná až v úterý, už v neděli měla přítomné novináře rozehřát akce CES Unveiled. Každý z vystavovatelů zde má k dispozici pouze malý stoleček, na který se vejde jen to nejdůležitější lákadlo, které má přilákat na celý stánek na samotném veletrhu. I tento článek proto berte jen jako pozvánku na věci příští.

Japonská firma Fujitsu se pochlubila vodotěsným smartphonem a tabletem. Upřímně řečeno, než vystavovatel hodil přístroje do vody, že jsou vodotěsné by mě ani nenapadlo. Obzvláště telefon Fujitsu F-07D je tenoučký, žádné nápadné „brnění“ není vidět, všimnete si, až když se zaměříte na detaily a elegantně zakryté konektory. A když říkám, že byl telefon tenký, myslím tím 6,7 milimetru tenký. To je velmi málo, dokonce to stačí na titul „nejtenčí smartphone světa“. Pro případ, že by Fujitsu v následujících dnech někdo překonal, docela určitě si ponechá titul „nejtenčí vodotěsný smartphone světa“.

Vodotěsný byl i tablet Fujitsu Arrows. Na pohled vypadá jako jakýkoliv jiný tablet s Androidem, ale právě proto je potřeba zaujmout něčím neobvyklým, co konkurence nemá. Specifikace tabletu neohromí – kombinace Tegra 2 & Android 3.2 už je přece jen překonaná.

Vodotěsné Androidy Fujitsu

Fujitsu se ale po technické stránce nenechá zahanbit, největší trumfy si nechává až na samotný CES. V bodech jsme je dostali na letáčku a zatím můžeme pouze hádat, kolik těch modelů vlastně bude.

Supertelefon s čtyřjádrovým procesorem Nvidia Tegra 3 a operačním systémem Android 4.0

Smartphone s LTE (vodotěsný) a LTE tablet

Vodotěsný smartphone s operačním systémem WP7

Smartphone s displejem s ultra-vysokým rozlišením

Biometrické technologie, potlačení hluku