Gamee má globální ambice. Miliony dostala od Řežába ze Socialbakers

Aplikace Gamee

Aplikace Gamee Zdroj: Gamee

Manželé Řežábovi vypustili do světa sociálně herní aplikaci Gamee. Uživatelé zde mohou měřit své síly se svými kontakty ze sociálních sítí v jednoduchých hrách. "Mobilní hry se staly masovou zábavou, my jsme jen zjednodušili cestu a udělali hraní social, tím se hraní her zpřístupňuje daleko širší skupině," říká šéfka projektu Božena Řežábová.

Při spuštění Gamee na konci dubna bylo k dispozici celkem 12 her. Každý druhý týden se ale hry mají obměňovat. „Problém mnoha současných her je udržet lidi v aplikaci, aby se vraceli nazpět. My to vnímáme a pracujeme s tím,“ řekla webu E15.cz Řežábová.

Cílem platformy je do budoucna nabízet stovky her. „Gamee je platforma, kde uveřejňujeme hry vlastní, ale zároveň připravujeme program pro vývojáře her, aby mohli na Gamee uveřejnit své hry,“ dodává Řežábová.

Obří investice od šéfa Socialbakers

Není bez zajímavosti, že do aplikace na jejím samém počátku investoval Jan Řežáb, jinak též šéf Socialbakers. Řežáb do aplikace své manželky vložil jako soukromá osoba 600 tisíc dolarů (14,5 milionu korun).

Aplikace, kterou vyvíjí české studio Cleevio, je zatím k dispozici na trzích v Česku, Slovensku, Turecku, Austrálii a Novém Zélandu. Jde zatím jen o takzvaný „soft launch“, kdy tvůrci testují zpětnou vazbu, jaké hry baví kterou cílovou skupinu. „Do konce roku cílíme na miliony hráčů,“ upozorňuje Řežábová.

„Důležité trhy pro nás jsou rozvíjející se trhy jako je Brazílie, Indonézie, Turecko ale i okolní Evropské státy. ČR je sice v tomto kontextu malý trh, ale pro nás také důležitý, Češi jsou aktivní a velmi dobří hráči,“ uzavírá šéfka Gamee.