Gastrofest– s královnou marmelád i s menu z Titaniku

„Česká kuchařská špička se představí ve čtvrtek a v pátek v prestižní soutěži v pavilonu T2. Soutěžním úkolem bude před zraky diváků připravit tříchodové menu vycházející z tradiční české kuchyně a sezony,“
Jako každý rok se stane Gastrofest místem pro vytvoření či pokoření některého z gastronomických rekordů. V předchozích letech návštěvníci obdivovali třeba rozhlednu z chodských koláčů či pyramidu ze švestkových knedlíků. Letos to bude největší obraz z českých buchet, největší betlém z chlebového těsta a také fotografie největšího počtu kuchařů na jednom místě.
Ochutnávka u „královny marmelád“
V pavilonu E5 je připraven čtvrtý ročník soutěže o nejlepší cukrářský a pekařský výrobek - Budějovické mlsání 2013 na téma Vánoce ve světě. Učňové budou vytvářet koláč a betlém a také dort a cukroví. Letošní téma přiblíží vánoční gastronomické tradice a motivy z různých zemí.
Ve visegrádském pavilonu E1 se opět zabydlí kuchaři z Maďarska, Polska, Slovenska a Česka a poprvé i ze Slovinska. Návštěvníky tam čeká zábava a pohoštění. Lidé budou moci ochutnat mimo jiné zvěřinové speciality z hotelu Alpská vyhlídka či marmelády „královny marmelád“ Blanky Milfaitové.
Festival loni navštívilo přes 17.000 lidí. Začíná ve čtvrtek v 10:00. Každý den trvá do 18:00. Základní vstupné je 100 korun.