GlaxoSmithKline se stěhuje do kancelářské budovy City Green Court

Nájemcem prestižní kancelářské budovy City Green Court v Praze 4 Pankráci se stala farmaceutická společnost GlaxoSmithKline. Nové prostory o rozloze cca 2 000 čtverečních metrů bude GSK užívat od října 2012. Doposud sídlí v KCP Business Centre Vyšehrad v Praze 2. Nový pronájem pro GSK zajistila realitní poradenská společnost Jones Lang LaSalle.

„Budova City Green Court nás oslovila nejen svou lokalitou a vynikající dopravní dostupností, ale také střídmou a vizuálně atraktivní architekturou a především nejvyšší úrovní tzv. „zelené“ pre-certifikace (LEED Platinum). V návaznosti na změnu prostor chceme upravit naše pracovní prostředí a zavést velkoprostorové kanceláře typu open-space. Věříme, že naši zaměstnanci ocení lepší a rychlejší komunikaci, kterou toto prostředí přirozeně podporuje,“ říká PharmDr. Monika Horníková, ředitelka české pobočky GlaxoSmithKline.

„Rozhodnutí pronajmout si velkoprostorové kanceláře je pro farmaceutickou společnost na českém trhu naprosto výjimečné a naznačuje změnu organizace pracovního prostředí i v tak tradičním odvětví jako je právě farmacie. Výhodou tohoto řešení je především rychlejší a efektivnější komunikace mezi zaměstnanci a v tomto případě také 30% úspora na pronajatém prostoru (oproti jednotlivým uzavřeným kancelářím),“ říká Jan Mechl, Associate Director z oddělení zastupování nájemců Jones Lang LaSalle, který měl projekt na starost.
City Green Court je kancelářská budova na Praze 4, která vyrůstá u křižovatky ulic Pujmanové

a Hvězdova. Po svém dokončení nabídne celkem 16 000 čtverečních metrů prvotřídních kancelářských ploch. Budova se může pochlubit nejvyšším stupněm environmentální certifikace LEED Platinum. Klíčovým nájemcem se stala poradenská společnosti PricewaterhouseCoopers (PwC Česká republika). Developerem je Skanska Property Czech Republic.