Globus rozšířil prostory v Prologis Park Praha – Jirny

Společnost Prologis oznámila otevření nového projektu stavěného na míru v Prologis Park Praha – Jirny. Nový objekt o rozloze téměř 29 tisíc čtverečních metrů byl postaven pro stávajícího klienta – provozovatele hypermarketů Globus ČR. Globus si nyní v parku pronajímá přes 60 000 čtverečních metrů, uvedl Prologis.

Prologis Park Praha – Jirny slouží společnosti Globus jako české centrum pro logistiku s kontrolovanou teplotou se speciální skladovací jednotkou pro čerstvé ovoce a zeleninu a chlazené zboží. Společnost se rozhodla zkonsolidovat své působení v parku a expandovat do jedné budovy s prostorem pro chlazené výrobky. Nově postavená budova má také BREEAM akreditaci, která potvrzuje její trvalou udržitelnost.

„Projekty na míru jsou jednou z oblastí, na kterou se v současné chvíli zaměřujeme, a spolupráce s Globusem, naším dlouhodobým klientem, je toho příkladem.,“ řekl viceprezident společnosti Prologis pro Českou republiku a Slovensko Martin Polák. „Prologis naprosto uspokojil naše potřeby. Oceňujeme především jejich profesionalitu a flexibilitu, kterou společnost prokazuje během celé naší přítomnosti v parku, a jsme velmi rádi, že jsme výstavbu tohoto specializovaného skladu svěřili právě jim,“ dodal ředitel logistiky společnosti Globus ČR Werner Eberhart.