GOLDBECK si postavil parkovací dům z vlastního systému

Zdroj: Goldbeck

GOLDBECK dokončil a 7. září slavnostně otevřel pro své zaměstnance pětipodlažní parkovací dům s 283 stáními. Využil k tomu vlastní systém parkovacích domů, který používá jak v ČR, tak i v zahraničí. Celkem již touto technologií GOLDBECK realizoval přes 1000 parkovacích domů.

Tento modulární systém vyniká lehkostí a vzdušností své konstrukce, která vede k hospodárnému využití prostoru a v neposlední řadě i investičních nákladů. Díky kombinaci nosných ocelových profilů se spřaženou železobetonovou prefabrikovanou deskou umožňuje systém dosáhnout 16 m rozponů bez vnitřních sloupů, čímž je zajištěno komfortní manévrování a parkování vozidel. Díky pokročilé prefabrikaci byla stavba realizována za pouhých 7 měsíců včetně založení a napojení na inženýrské sítě.

Goldbeck

Nadzemní parkovací domy nabízí proti podzemním garážím řadu výhod. Kromě výrazně nižších investičních nákladů dokáží snížit i náklady provozní, jelikož se obejdou bez nákladné vzduchotechniky a lze je přirozeně větrat přes otevřené fasády. Oproti podzemním garážím dokáží nadzemní parkovací domy nabídnout i vyšší kapacitu parkovacích míst na zastavěnou plochu domu díky možnosti většího počtu podlaží. Zároveň není nutné řešit nákladné hydroizolace a složité konstrukce podzemních staveb, které se navíc s rostoucí hloubkou ještě více komplikují. Dalším argumentem je rychlost výstavby a v případě parkovacích domů GOLDBECK i garantovaná kvalita prvků díky prefabrikaci v kontrolovaném prostředí za přísných požadavků, kterých by jinak při realizaci na stavbě (in-situ) nebylo možné dosáhnout. Zároveň díky vysoké kvalitě prefabrikovaných dílců není nutná dodatečná povrchová úprava pojížděných ploch.

Goldbeck

Nadzemní parkovací domy naleznou uplatnění u expandujících podniků, rezidenčních komplexů či měst a obcí, tedy všude tam, kde je třeba dosáhnout vyšší efektivity parkování.

Profil společnosti

Společnost GOLDBECK je rodinný podnik s více jak 50-ti letou tradicí a 25 lety působení na českém trhu. Společnost v České republice zaměstnává přes 800 lidí, kteří se zabývají výrobou betonových prefabrikátů ve dvou výrobních závodech, projekční činností, realizací nosných celků, ale i generálními dodávkami průmyslových staveb, administrativních objektů a parkovacích domů. Generální dodávky řeší převážně moderní metodou Design and Build, kdy na základě požadavků klienta zajistí GOLDBECK projekční přípravu, projednání s úřady, optimalizace i následnou realizaci na klíč.

Goldbeck