Hadamczika zažaluju, zuří Vaněk

Vaněk je tlučhuba, napadl reprezentační kouč Alois Hadamczik manažera karlovarských hokejistů. Vaněk se chce bránit u soudu.

Tažení extraligových klubů za uzavřením soutěže řádně vydráždilo trenéra národního týmu. „Vždyť je to nesmysl!

Chraňme si českou ligu,“ vzkázal Alois Hadamczik do novin a hned si také vybral hlavního viníka. „Pod ten paskvil, co napsal Miroslav Vaněk, bych se ani nepodepsal. Je to největší tlučhuba českého hokeje.“ Netrvalo dlouho a Hadamczikovi se vrátila z Karlových Varů také peprná odpověď. „V zemi je řada kvalitnějších trenérů, vhodných na post reprezentačního kouče se vším, co k této prestižní funkci patří, než je pan Hadamczik. Tím jsem se nikdy netajil, a proto si to se mnou potřebuje jaksi vyřídit,“ prohlásil manažer karlovarského klubu.

Vaněk popírá nabídku

Hadamczikova reakce? „Vaněk se bojí pádu z extraligy. Boleslav se teď zvedá, a co kdyby tam spadl on? Co kdyby neměl práci? Takhle má klid, mediálně známé zaměstnání, dobře ohodnocené. Tak co by se bál?“ pustil se Hadamczik do karlovarského šéfa.

A hned si rýpl do spolupráce s prvoligovým Chomutovem. „Když s námi po utkání národního týmu mluvil pan Veverka v Chomutově, říkal, že má mail, kde se mu Vaněk nabízel, že u něj bude pracovat. Když to teď porovnáte, vidíte, co by asi dělal, kdyby s Karlovými Vary spadl a vyhodili by ho,“ spřádá teorie Hadamczik.

Vaněk však chomutovskou nabídku vehementně popírá. „Při žádném, zdůrazňuji žádném, ze dvou jednání mezi mnou a vedením KLH Chomutov nepřišla řeč na mou osobu a můj údajný pracovní poměr v hokejovém klubu Chomutova. To nebylo předmětem jednání. Vyjádření pana Hadamczika v tomto duchu jsou naprosto nesmyslná, tendenční, se záměrem mne zdiskreditovat a pokusit se mne maximálně poškodit,“ říká Vaněk.

Sám se považuje za karlovarského patriota, o to víc ho Hadamczikova slova nadzvedla. „Kdo mne zná, dobře ví, že jsem v hokeji karlovarský srdcař. Svého klubu a jeho fanoušků si nesmírně vážím. A především si vážím práce všech, kteří se zasloužili o vzestup karlovarského hokeje. Proto opakuji: neexistovala a neexistuje pracovní či jiná nabídka na práci v Chomutově.“

Boeingem do Ruska

Další z Hadamczikových výpadů proti Vaňkovi se týkal ukončených námluv karlovarského klubu s ruskou KHL. „Byl jsem u toho, když vyřvával, jak bude boeingem lítat do Ruska s týmem KHL a druhé mužstvo bude mít v Česku jako béčko,“ prohlásil reprezentační kouč.

Projekt starý víc než dva roky se nakonec přesunul z Karlových Varů do slovenského Popradu. „Z toho je patrné, že se nejednalo o žádný velkohubý projekt, jak svým čtenářům sděluje pan Hadamczik, ale o záležitost, která své reálné obrysy nakonec nabrala. Proto nechápu urážky mé osoby. Při všech vyjednáváních majitel klubu pan Holoubek navíc jasně deklaroval vůli svou a také vůli generálního partnera našeho klubu, že v žádném případě nesmí být ukončena činnost extraligového týmu,“ říká Vaněk.

Celá kauza se podle něj rozjela společně se zveřejněním zprávy z jeho pracovní pošty. „Někdo z mých kolegů bohužel předal médiím můj e-mail členům Asociace profesionálních klubů. Má pracovní komunikace byla zneužita, což v konečném důsledku považuji za trestný čin a zvažuji trestní oznámení na neznámého pachatele,“ říká Vaněk.

Nepustil se do něj totiž jen Hadamczik, na pár dní musel karlovarský klub dokonce utnout fórum čtenářů na svém webu. „Pokud se diskuse zvrhne v naprostou stoku vulgarit, urážek, hrubých napadání a hnusných oplzlostí, není možné fórum v této podobě v žádném případě provozovat,“ vysvětloval Vaněk.
Nakonec své fórum klubové stránky znovu rozjely, příspěvky na něm však bedlivě hlídají. Stejně, jako si teď Vaněk hlídá Hadamczika. „V žádném případě si to nenechám líbit. Celou záležitost předám k řešení výkonnému výboru Českého svazu ledního hokeje a po poradě s právníkem zvažuji na pana Hadamczika podat žalobu,“ uzavírá Vaněk.