Halada: Zubří je mírným favoritem

Karvinští házenkáři budou útočit na sedmý titul v řadě. V cestě jim bude stát opět Zubří.

O celkově dvanáctý titul mistra České republiky a už sedmý titul po sobě budou bojovat házenkáři Baníku Karviná. Jejich tradičním finálovým soupeřem posledních tří let je Zubří. Před sezonou si Karviňáci přáli uhrát finále. Teď myslí ještě na víc. „Neznám nikoho, kdo by chtěl ve finále prohrát. Když už jsme tak daleko, uděláme všechno pro to, abychom uspěli,“ řekl odhodlaně prezident klubu Pavel Halada.

Série s Duklou - předčasné finále

Ten se ještě vrátil k semifinálové sérii s Duklou, kterou označil za předčasné finále. „Hráli jsme proti nejlepšímu klubu základní části a zápasy měly výbornou úroveň. Nasazení, bojovnost a skvělou atmosféru. Zápasy s Duklou ale rozhodlo to, že jsme dělali minimum technických chyb a taky velké srdce našich hráčů,“ pověděl hrdě Halada. Podobný názor na sérii měl i klíčový hráč karvinských brankář Tomáš Mrkva. „Hráli jsme dobře, navíc Dukle chyběl v obraně Honza Landa,“ dodal gólman Mrkva.
Karvinští házenkáři v sezoně někdy nepředváděli zrovna extra výkony. V play-off ovšem mají formu a své soupeře doslova válcují. „Play-off teď přeruší reprezentační pauza. Doufám, že nám to nějak neublíží a snad se nikdo nezraní,“ přeje si Halada. V základní části extraligy se oba fináloví soupeři střetli dvakrát a pokaždé vyhrál ten, kdo měl výhodu domácí palubovky. A finálová série začíná na hřišti Zubří. To považuje Halada za jedinou výhodu soupeře z Valašska. „Díky téhle výhodě vidím Zubří jako mírného favorita finále. V případě, že se bude hrát až pět utkání, bude mít totiž Zubří výhodu rozhodujícího utkání doma,“ prohlásil Halada.

Baník si musí dát pozor na rychlé brejky

Zubří v základní části nastřílelo nejvíce branek v celé extralize a karvinská obrana se bude muset mít na pozoru. „Zubří má vyrovnaný mančaft a nejde hlídat jen některé jednotlivce. Největší pozor si budeme muset dát na křídla a na jejich rychlé protiútoky,“ pravil Mrkva. Ještě jednodušší recept na zuberské má Halada. „Stačí jednou vyhrát na jejich palubovce a dvakrát u nás,“ řekl s úsměvem na rtech. Série se hraje na tři vítězná utkání. V Zubří se hraje 25. dubna, o tři dny později v Karviné, 2. května se pak bude hrát opět v Zubří. Všechna utkání odvysílá televize.