Hanták má rád disciplínu

Jozef Hanták věří, že Karviná může v evropském poháru přejít přes HB Dudelange do dalšího kola.

V letní pauze převzal karvinský tým po Jaroslavu Hudečkovi a nyní chce slovenský kouč Jozef Hanták vybudovat během tří let silný tým konkurenceschopný evropským celkům.

Kdy vás Karviná poprvé kontaktovala?
Bylo to v době, kdy se hrálo loňské play off. Komunikoval jsem především s panem Hudečkem, s kterým se už dlouhou dobu znám.

Přemýšlel jste dlouho nad nabídkou karvinských?
Vlastně po celé play off a pak ještě asi tři týdny. Ve hře totiž byly i jiné kluby, od kterých jsem dostal nabídky. Nakonec zvítězilo velice korektní jednání Karviné.

Můžete být konkrétnější o jaké kluby se jednalo?
Nerad bych o tom mluvil. Už je to pryč. S těmi kluby jsem si podal tuku a poděkoval jsem jim za zájem. To je vše, co k tomu chci říct.

Na jak dlouhou dobu máte podepsanou smlouvu?
Na jeden rok plus možnost opce. Samozřejmě pokud bude spokojený klub i já. Všichni víme, že momentálně máme mladý celek a směřujeme k tomu, aby jeho vrchol byl tak za tři roky a Karviná byla konkurenčně schopná hrát v evropských pohárech.

Karviná loni trochu nečekaně získala titul. Nejste teď pod nějakým tlakem, že se to letos musí opakovat?
Tak samozřejmě, že přicházím do klubu, který pravidelně hraje na špici české ligy. Musím ale říct, že nikdo z vedení na mě netlačí a mým hlavním cílem je, aby jsme naplnili naši halu, a aby fanoušci byli spokojení.

Jak se těšíte na Pohár EHF proti HB Dudelamge?
Těším se moc. Doufám, že utkání zvládneme už kvůli našim fanouškům. Na zápas se důkladně připravujeme a máme o našem soupeři docela dost informací. My k zápasu budeme přistupovat s pokorou a úctou a myslím, že je v našich silách jít do dalšího kola.

Jak vypadá zdravotní stav vašeho syna, a taktéž nové posily Karviné, Jozefa Hantáka?
Momentálně už trénuje s mančaftem a všechny cvičení dělá naplno bez jakéhokoliv omezení. Dokonce s námi absolvoval i celou přípravu a věřím, že bude velkou posilou našeho klubu. Nedávno jsme měli fyzické testy a on dopadl velmi dobře. Byl mezi prvními čtyřmi.

Takže s ním počítáte do základu?
Ano je to tak. Ale fandové a veřejnost si budou muset ještě chvíli počkat. Chceme ho zodpovědněji připravit na sezonu. To manko, kdy nehrál, bylo dlouhé. Podobné to je i u Radka Kružíka. Ten taky nebude hned od začátku nastupovat.

Jak by jste se sám charakterizoval jako trenér?
Nerad mluvím o sobě, ale mám rád disciplínu a poctivost u všech mých svěřenců. Když se toto dodržuje, pak se jeden druhému můžeme podívat do očí a říct si, mám čisté svědomí. Vždy jsem prosazoval, aby v mančaftu panovaly dobré mezilidské vztahy.