Herečka Woodová se prý v roce 1981 stala obětí vraždy, policie má nové důkazy

natalia Woodová

natalia Woodová

(VIDEO) Američtí policisté znovu otevřeli vyšetřování záhadného utonutí herečky Natalie Woodové z roku 1981. Úřady v Los Angeles tvrdí, že se objevily nové informace vztahující se k tomuto případu. Woodová byla nalezena mrtvá, když se spolu se svým manželem Robertem Wagnerem a herecem Christopherem Walkenem plavila u pobřeží Kalifornie.

Woodová byla v noci před svou smrtí na párty spolu se svým manželem a hercem Christopherem Walkenem. Vzhledem k tomu, že v její krvi byl objeven alkohol, policie uvažovala spíše o nehodě, než o záměrném násilném činu. Přesto však zůstalo mnoho otázek nezodpovězených. Tělo Woodové bylo nalezeno v zátoce u ostrova Catalina oblečené do noční košile, ponožek a bundy. Pitva také prokázala že měla podlitiny na zápěstí a v obličeji.

Po letech tak bude možné zjistit, co se vlastně tehdy stalo. „Smrt Woodové zatím zůstává klasifikovaná jako nehoda, pokud se nám ovšem nyní nepodaří dokázat opak,“ řekl John Corina z úřadu Los Angeleského šerifa.

Vyšetřovatelům nyní nahrává do karet i to, že se Denis Davern - kapitán lodi, na které se Woodová plavila, nedávno televizi NBC přiznal, že v průběhu prvního vyšetřování v roce 1981 policii lhal a že herečka zemřela po hádce se svým manželem. Davern s tímto tvrzením přišel již v roce 1992, ale policie nikdy Roberta Wagnera nevyšetřovala.

Policii také zkontaktovali lidé, kteří mají údajně o smrti Natalie Woodové další informace, které naznačují, že herečku opravdu utopil její manžel. Vzhledem těmto informacím se šerif rozhodl znovu případ otevřít.

Natalya Nikolaevna Zakharenko se narodila 20. června 1938 v San Francisku. Její rodiče byli anglicky stěží hovořící ruští emigranti. Ve filmu se proslavila už jako dítě – zahrála si ve filmech Zázrak v New Yorku či Duch a paní Mudrová. Poté se objevila po boku Jamese Deana v kultovním Rebelovi bez příčiny, zahrála se ve filmu Stopaři, Třpit v trávě či v muzikálu West Side Story. Několikrát byla za své výkony nominována na Oskara, nikdo se jí ho však nepodařilo vyhrát.

Dobový trailer k filmu Rebel bez příčiny