Hodinkami od Applu prý bude možné platit

Apple Store

Apple Store Zdroj: CC BY-SA 3.0: Michael Movchin, WikimediaCommons

Americký výrobce elektroniky Apple má v plánu vybavit své připravované chytré hodinky bezdrátovou technologií, kterou je možné použít pro bezkontaktní platby. Přední americký výrobce elektroniky prý vidí digitální platby jako jednu z rolí pro svůj nový výrobek. O něm se ale zatím pouze spekuluje.

Technologie NFC (Near Field Communication) se používá k bezdrátovému přenosu dat na krátké vzdálenosti. Uživatelům by mohla umožnit platit za zboží a služby pomocí platebních karet umístěných v digitálním obchodě Applu, tvrdí deník Wall Street Journal.

Stejnou technologii by prý mohl obsahovat i příští model chytrého telefonu iPhone, jehož výrobcem je rovněž Apple. To by potenciálně mohlo zjednodušit případné spárování obou přístrojů.

Očekávané chytré hodinky budou podle zdrojů listu dostupné ve dvou velikostech a budou mít senzory pro sledování údajů o zdravotním stavu a sportovní aktivitě. Letos ale pravděpodobně do prodeje nepůjdou.

Apple na příští úterý pozval novináře na prezentaci v kalifornském Cupertinu, kde sídlí. Očekává se, že firma představí nové modely přístrojů iPhone.