Hofmanovu 2N koupí švédská jednička na poli IP interkomů

Miroslav Hofman

Miroslav Hofman Zdroj: E15 Anna Vackova

Švédská společnost Axis Communication se dohodla na koupi české firmy 2N. Ta je jedničkou v oboru IP interkomů, tedy na poli bezdrátových bezpečnostních komunikací. Převzetím 2N reaguje Axis na rostoucí trh IP interkomů a rozšiřuje svou nabídku produktů. Axis je předním světovým výrobcem na poli síťového videa a hlavním aktérem v oblasti přechodu z analogového na digitální videodohled.

2N disponuje podle Axis rozvinutými prodejními kanály prostřednictvím elektrikářů a instalátorů telekomunikační techniky a působí i v segmentu výtahového interkomu. Česká firma bude podle švédské společnosti těžit z její silné pozice na trhu a z jejích zdrojů pro výzkum a vývoj. Značka 2N na trhu zůstane a bude působit jako dceřiná firma skupiny Axis, uvedl viceprezident Axis Peter Lindström.

2N se zabývá vývojem a výrobou produktů komunikačních technologií a fyzické bezpečnosti. Nabízí dveřní a bezpečnostní interkomy, přístupové systémy, výtahové komunikátory, IP systémy veřejného ozvučení a široké spektrum mobilních bran a telefonních ústředen. 2N má ústředí v Praze a zhruba 200 zaměstnanců. Axis zaměstnává více než 2100 lidí ve více než 50 zemích světa.