Hokejem se chtějí hlavně bavit

Krajská hokejová liga mužů odstartovala. Pošumaví má v soutěži jediného zástupce, tým SKP Klatovy.

Vysokým vítězstvím vstoupili do soutěžního ročníku 2009/2010 krajské ligy mužů hokejisté Sportovního klubu Policie Klatovy. Na ledě v Třemošné porazili 10:3 tým Ekonomické stavby Plzeň. „Rozhodla první třetina, kdy jsme soupeři dali pět gólů. Velký rozdíl byl hlavně v gólmanech. Ten náš byl výborný,“ ohlíží se za vítězným tažením hrající trenér SKP Klatovy Marek Kochman. „Ale byl to první zápas. Před námi je ještě dlouhá pouť,“ ví.

Hokejisté SKP Klatovy jsou jediným zástupcem Pošumaví v krajském hokejovém měření sil mužů, jehož nový ročník přinesl tři novinky. Změnil se název. Z přeboru Plzeňského kraje je krajská liga mužů. Po odhlášení dvou celků se k základní části přidalo play-off. Mezi favority by měly patřit i přes nevydařený začátek Ekonomické stavby Plzeň, obhájce loňského prvenství Meteor Třemošná, nejsilnějším byl měl být tým HC Rokycany.

Tamní klub ze dvou mužstev, druholigového a krajského, vytvořil a postavil jedno. V minulém ročníku Klatovští obsadili v devítimístné tabulce pátou příčku. „Určitě bychom chtěli být v horní polovině osmičlenné tabulky, nejhůře čtvrtí. Nebude to lehké. Uvidíme, co dokážeme,“ říká kouč. „Chceme si ale hlavně dobře zahrát, předvádět výkony na hranici našich možností a především, hokejem se bavit,“ tvrdí trenér kolektivu, který se bude v této sezoně muset obejít bez zraněného Smáhy a Papouška, který se vrátil do Malé Vísky. „Snad ho ale získáme zpět a Smáhu se pokusí nahradit Dvořák, který kvůli práci ukončil činnost v druholigovém týmu Klatov,“ upřesňuje. Marek Kochman vidí největší sílu SKP Klatovy ve vyrovnanosti pětek a dobrém brankáři.

„Hrajeme spolu už dlouho, dobře se proto známe a víme, co jeden od druhého čekat,“ konstatuje. „Ovšem máme pořád co zlepšovat. Často nám chybí lepší pohyb, agresivita a přímočarost. Snažíme se všichni tvořit, něco krásného vymyslet, bohužel ale většinou ve stoje a to už v této soutěži nestačí,“ ví kouč. Klec SKP Klatovy budou střežit brankáři Zdeněk Přerost a Martin Tvrdík. Na soupisce jsou obránci: Václav Kopidlanský, Libor Jiříček, Pavel Vítek, Ondřej Pressl, Pavel Kaňák, Kamil Kuželík. Útočit budou: Vladimír Kořínek, Karel Tománek, Jaroslav Hanák, Marek Kochman, Vladislav Kochman, Radek Mužík, David Vlček, Martin Vlček, Karel Janoušek, Dalibor Dvořák, Petr Turhobr a Jaromír Rajchl.