Holešovice ožijí krásou, Modřany Jahodovým Jamem

V pátek a v sobotu se na Výstavišti v Praze-Holešovicích koná mezinárodní veletrh kosmetiky a kadeřnictví Interbeauty Prague. Především ženy se zde dozvědí jak prospět nejen své kráse, ale také zdraví. Akce nabídne i program pro děti. Můžete také shlédnout například mistrovství republiky v prodlužování řas či soutěž v nehtovém designu. Zájemkyně mohou zdarma podstoupit mamografické vyšetření.

za kulturou

V proslulém Modřanském biografu (v Praze–Modřanech) začne v sobotu ve 14. hodin Festival amatérského filmu a divadla Jahodový Jam. Festival je zaměřen na amatérské, začínající a nezávislé umělce z oblasti divadla, filmu, výtvarných umění a hudby. Harmonogram festivalu se skládá ze třech filmových pásem, zhruba 15 snímků. Dále divadelního pásma, realizace výstav a výtvarného umění v prostorách galerie i v bezprostředním okolí biografu. Festival je pořádán za podpory MČ Praha 12.

za pohybem

Součástí dne otevřených dveří na vysočanské radiále (nově vybudovaný dálniční úsek mezi R10 a E55) je v sobotu i cyklistický závod Cyklo–Open 2011 nejen pro příznivce cyklistiky a jízdy na bruslích, ale všechny sportovní nadšence, kteří budou moci změřit své síly s ostatními v žákovských, juniorských i hobby kategoriích. Vrcholem bude závod kategorie Elite.