Home Kitchen přináší nový koncept

Nenápadný podnik v Jungmannově ulici nabízí výlet do budoucnosti moderní gastronomie.

Na první pohled je zřejmé, že Home Kitchen není normální restaurace. Třetinu interiéru zabírá otevřená kuchyň, zbylý prostor je určený pro dvanáct hostů. Předkrm a nápoje si návštěvníci servírují sami.

Home Kitchen je něco mezi restaurací, fast-foodem a bufetem, kde klasické formality ustupují do pozadí. Důležitá je uvolněná atmosféra a jednoduchý, nicméně vkusný a šikovně zařízený interiér. S tím kontrastuje fakt, že tam chybí toalety.

Testovací tým v čele s expertem na gastronomii Jakubem Řičicou podnik vyzkoušel.

Zdravé menu

Home Kitchen pracuje s bio produkty. Tomu odpovídá i denní menu. Stálý jídelní lístek v podniku není. Každý den jsou servírované různé pokrmy. Vždy dvě polévky a čtyři hlavní jídla.

Testovací tým vyzkoušel polévku gazpacho (65 Kč), grilovanou zeleninu (90 Kč) a čokoládový koláč (65 Kč).

„Je trochu paradoxní, že hlavní jídlo bylo nejmenší. Na druhou stranu splnilo představu o zdravém stravování. Čerstvá zelenina byla výborně připravená před zraky testovacího týmu. Dobře ugrilované, nicméně ne natolik, aby se vytratila čerstvost produktu,“ řekl uznale Řičica.

Dezert už ale podle něj podobná kritéria nesplňoval. „Byl příliš sladký a poměrně tučný,“ dodal Řičica.