Honda Civic Type R dostane přes 280 koní a manuální převodovku

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Honda si připravila pro autosalon v Paříži poměrně bohatý program. Kromě malého SUV s označením HR-V nebo nové generace modelu Jazz bude k vidění ještě jedna velmi dlouho očekávaná novinka - ostrý Civic Type R. Nejásejte předčasně, i v tomto případě automobilka stále mluví o Type R jako o konceptu. Nicméně ten dorazí do prodeje už příští rok.

Nový Civic Type R má být nejostřejším autem, jaký kdy Honda vyrobila. Pod kapotou se poprvé představí přeplňovaný motor. Konkrétně jde o dvoulitr s výkonem přesahujícím 206 kW (280 koní). Maximum výkonu vydá přeplňovaný čtyřválec až při 7000 ot./min. Dobrou zprávou je fakt, že si Civic Type R ponechal manuální převodovku.

Podvozek dostane na obě nápravy adaptivní tlumiče a systém Seer Axis, který by měl omezit tahání za řízení. Řidič bude mít také k dispozici tlačítko +R, které aktivuje sportovní režim jízdy. Upraví se odezva na plynový pedál, řízení se stane citlivějším. Honda slibuje schopnosti ideální pro závodní okruhy.

Honda Civic Type RHonda Civic Type R

Honda Civic Type R byla vyvinuta a postavena podle požadavků evropských zákazníků. Vyrábět se začne v průběhu příštího roku v britském Swindonu.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz