Hotel Opat nabízí romantiku na pozadí historie

Hotel Opat

Hotel Opat Zdroj: Hotel Opat

Ať už míříte do Kutné Hory a jejího okolí pracovně, za kulturou či přehršlí památek, mohl by se vám hodit náš tip na stylové ubytování. Nejen milovníky historie jistě okouzlí noc strávená v romantickém prostředí hotelu Opat, jenž se nachází v jednom z nejstarších patricijských domů v centru královského města na dohled významné kutnohorské památky (Kamenné kašny) a 500 metrů od chrámu sv. Barbory. Hostům nabízí 15 dobově vybavených pokojů a apartmánů s 36 lůžky.

Kompletní rekonstrukce a dostavba budovy, jejíž základy jsou datovány do roku 1020, proběhla v letech 2007/2008. K nejzajímavějším dochovaným artefaktům památkově chráněného objektu patří malované barokní stropy (v pokojích DLX), kamenné portály a gotické okno v přízemí budovy.

Klid, pohodu a příjemné prostředí hotelu oceňují návštěvníci z celého světa i významné české osobnosti. Pravidelným hostem mezinárodního hudebního festivalu a hotelu Opat je například Livia Klausová či violoncellista Jiří Bárta. Ke spokojeným hostům patřili také zpěvák Richard Müller či skupina Čechomor. Hotel si oblíbili i herci a filmové produkce, kteří v Kutné Hoře natáčeli další díly seriálu Borgia, cyklus První republika a další.

Hotel OpatHotel Opat | Hotel OpatKlid, pohodu a příjemné prostředí hotelu oceňují návštěvníci z celého světa i významné české osobnosti

hotel ve zkratce

počet hvězdiček:kapacita ubytování: 15 pokojů, 36 lůžek
ceny ubytování: 1800–2300 za dvoulůžkový pokoj
Wi-Fi připojení: vysokorychlostní (zdarma v celém objektu)
Vzdálenost z Prahy: 80 km
Kontakt: Hotel Opat, Husova 138, Kutná Hora, hotelopat.cz

Cesta ke kráse a zdraví

Hotel Opat nemá klasické wellness, ale sází na dlouhodobé účinky pobytu a vlastní minispa. Slimstudio poskytuje vedle klasických, relaxačních a kosmetických masáží také výživové poradenství a startovací procedury pro hubnutí (laserová kryolipolýza, kavitace, lymfodrenáž), analýzu a poradenství k ošetření pleti.

Slimstudio hotelu OpatSlimstudio hotelu Opat | Hotel OpatPři pobytu v hotelu Opat můžete udělat něco pro své zdraví a vzhled

Pobytové balíčky zaměřené na relaxaci a zdravou výživu nekončí odjezdem z hotelu. Klienti mají možnost naučit se připravovat vhodné pokrmy přímo s místními kuchaři a odvézt si domů doporučený jídelníček.

Svatomartinské hody v Kutné Hoře

Návštěvu města stříbra lze v nejbližší době spojit také s ochutnávkou mladých vín a husích specialit. Tradiční svatomartinské hody se v Kutné Hoře uskuteční 16. listopadu od 11 do 18 hodin v areálu Galerie Středočeského kraje. V unikátních prostorách Jezuitské koleje bude připravena degustace mladých a svatomartinských českých vín. Nebude chybět ochutnávka specialit a variací na tradiční svatomartinskou husu v podání staročeské restaurace Dačický, hotelů Opat, Hubert a SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora. Připraven je i bohatý doprovodný program včetně cimbálové muziky.

Kutná HoraKutná Hora | Hotel OpatTradiční svatomartinské hody se v Kutné Hoře uskuteční 16. listopadu od 11 do 18 hodin v areálu Galerie Středočeského kraje

Jak chutná nejen Česko

Šéfkuchař Jan Minarčík při sestavování menu restaurace Mincovna využívá bohatých zkušeností s českou a středomořskou kuchyní. Jeho pokrmy vynikají nejen chutí, ale i nápaditým aranžmá. Zážitek z dobrého jídla umocňuje stylové prostředí jednoho z nejstarších šlechtických domů v Kutné Hoře.

Restaurace mincovna v hotelu OpatRestaurace mincovna v hotelu Opat | Hotel OpatRestaurace mincovna v hotelu Opat

Poctivá staročeská klasika, jako je svíčková na smetaně, pečené kachní stehno nebo krkovička s rozmarýnem, jsou i největší „taháky“ a respektují certifikaci restaurace v projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku. Nechybí ani speciality mezinárodní kuchyně: výborné bifteky, čerstvé ryby, těstoviny, steaky a saláty.

Z menu v hotelu OpatZ menu v hotelu Opat | Hotel Opat

Pro ty nejmenší je připravené speciální dětské menu a na své si přijdou i vegetariáni. Pokrmy jsou připravovány výhradně z čerstvých surovin. Žízeň lze zahnat českým pivem Opat z klášterního pivovaru Broumov.

Z menu v hotelu OpatZ menu v hotelu Opat | Hotel Opat