Hotel Start: pohoda na mýtince

Hotel Start

Hotel Start Zdroj: Hotel Start

Rodinný hotel Start stojící na mýtině s krásným výhledem na centrum Špindlerova Mlýna a okolní svahy Krkonoš je jako stvořený pro načerpání nových sil či aktivní odpočinek. Hotel je vzdálen jen 300 metrů od lanovky Hromovka, kterou lze využít k dopravě do známého skiareálu Svatý Petr. Sjezdovka k dalšímu areálu Medvědín se nachází 600 metrů od hotelu.

Původní budova hotelu byla uvedena do provozu v roce 1896. V roce 1993 byl hotel kompletně zbourán a za osm měsíců znovu vystavěn jako věrná kopie původní stavby, ovšem s moderním vybavením a technologiemi. Od té doby je hotel průběžně dále modernizován.

Hotel StartHotel StartPokoje jsou útulné a komfortně zařízené

Hotel Start je plně nekuřácký a nabízí ubytování v 31 komfortně zařízených pokojích s vlastní toaletou a koupelnou. K vybavení pokojů patří mimo jiné telefon s přímou provolbou a televizor se satelitními programy. Teplotu lze regulovat v každém pokoji individuálně. V ceně ubytování je zahrnuta bohatá bufetová snídaně.

Hotel StartHotel Start | Hotel StartV ceně ubytování je bohatá bufetová snídaně

Dalšími službami, které hotel nabízí, jsou hřiště, dětský koutek a herna pro větší návštěvníky. V zimním období je přímo v hotelu k dispozici půjčovna lyží a snowboardů, mimo zimní sezonu je možné objednat zapůjčení kol nebo koloběžek s dodáním dle požadavku hostů až na recepci hotelu.

Hotel StartHotel Start | Hotel StartHotel má moderní interiér a je průběžně modernizován

hotel ve zkratce

počet hvězdiček 3
kapacita ubytování 31 pokojů (76 lůžek)
cena ubytování od 1064 Kč za dvoulůžkový pokoj
Wi-Fi připojení zdarma v prostorách lobby, restaurace a recepce
vzdálenost z Prahy 149 km
Kontakt: Hotel Start, Bedřichov 17, Špindlerův Mlýn, hotelstart.cz

čerstvé krkonošské speciality

Hotelová restaurace Epicure se řídí mottem řeckého filozofa Epikura: Štěstí nebo požitek je nejvyšší blaho života. Šéfkuchař Petr Hapyják dbá na čerstvost ingrediencí a k přípravě pokrmů využívá bylinky pěstované u hotelu. Nabídka restaurace představuje kombinaci standardního menu a denního výběru speciálních jídel z české a krkonošské kuchyně. Každý den se přitom mohou hosté těšit na něco nového. Z místních specialit si lze vybrat oblíbené podkrkonošské kyselo nebo oukrop, horské sejkory s domácími škvarky a králičí hřbet „cibulár“ se šťouchaným bramborem nebo řízečky z vepřové panenky a jako dezert domácí koláče.

Hotel StartHotel Start | Hotel StartRestaurace nabízí standardní menu, ale i speciality české a lokální krkonošské kuchyně

za sportem a relaxací

Jen 400 metrů od hotelu se nachází nově otevřený krytý vodní ráj s tobogánem, wellness zónou a dalšími atrakcemi, v blízkosti je rovněž bobová dráha s celoročním provozem, lanové centrum, minigolf a adventure park. Krkonoše nabízejí širokou škálu sportovního vyžití v letním i zimním období. Přímo v centru Špindlerova Mlýna začíná okruh pro in-line brusle. V areálu Svatý Petr je postavena dráha pro sjezdová kola – Bike Park Špindl, jehož tratě jsou určené jak pro zkušené bikery, tak pro začátečníky či rodiče s menšími dětmi.

Hotel StartHotel Start | Hotel StartHotel pamatuje i na děti svým hřištěm a dětským koutkem

Strategická poloha hotelu umožní dojet z kopce na lyžích, autem nebo pěšky k pouze 300 metrů vzdálené sedačkové lanovce Hromovka. Milovníci běžecké stopy zde najdou kromě zasněženého běžeckého stadionu výborně upravené a udržované běžecké tratě. Nejznámější je Krkonošská magistrála, která je evropským unikátem, k dispozici je zde okolo 550 kilometrů dalších upravovaných tratí. Výchozími místy pro výlety na běžkách jsou lyžařské areály Svatý Petr a Medvědín, bouda Na Pláni a Špindlerova Bouda.