Hradecké centrum Futurum se zvětší o 40 procent

Obchodní centrum Futurum v Hradci Králové zvětší do května 2012 obchodní plochu o 40 procent na 35 tisíc metrů čtverečních. Včetně výstavby nového parkovacího domu bude investice činit do půl miliardy korun. „Rozšířením bude Futurum připraveno na přicházející konkurenci,“ uvedl technický ředitel developerské společnosti TK Development Rostislav Novák. V Hradci by totiž ještě měla vyrůst další dvě nová obchodní centra jiných developerů.

O Futurum, které se otevřelo v roce 2000, je podle Nováka mezi nájemci stálý zájem. Z 10 tisíc metrů čtverečních nových ploch je již 80 procent pod smlouvami na budoucí pronájem. Počet obchodů po rozšíření vzroste z 69 na 109. Nové obchody vyrostou na střeše komplexu na místě nynějšího parkoviště. Auta se přesunou do nových pětipodlažních garáží, celkový počet parkovacích míst vzroste o 50 na 1300. Součástí Futura je hypermarket Tesco a multikino.

[file:10290:small:right]

Další velké obchodní centrum chystá německá ECE u fotbalového stadionu v Malšovicích. Projekt má hodnotu přes tři miliardy korun a jeho součástí je i výstavba nového městského fotbalového stadionu. Radnice a ECE nyní pracují na získání územního rozhodnutí. Do souboje o kupující v širším regionu bude chtít promluvit i švédský nábytkářský kolos IKEA. Už delší dobu se hovoří o jeho plánu postavit nový obchodní dům v Hradci Králové či Pardubicích.