Hradiště bude mít in-line plochu

In-line bruslaři z Uherského Hradiště už od poloviny dubna nebudou muset jezdit sportovat do Uherského Brodu nebo Zlína.

Dočkají se nové plochy pro bruslení přímo ve městě. Sportovní fanoušci díky ní navíc uvidí zápasy extraligy in-line hokejistů.

Městští radní už vybrali firmu, která položí speciální povrch na zimním stadionu. „Chtěli jsme, aby byla hala využitá i v době, kdy se nehraje hokej,“ vysvětlil hradišťský místostarosta Stanislav Blaha. Pro bruslaře bude stadion otevřený do července. Hrát v něm budou i in-line hokejisté Reflexu Zlín, z nichž část bydlí v Uherském Hradišti. „Jsou mezi nimi i známí hokejisté Jaroslav Balaštík a Radim Bičánek. Hned na začátku sezony, 17. dubna, máme naplánovaný celodenní turnaj čtyř až šesti extraligových týmů,“ upřesnil ředitel organizace Sportoviště města Evžen Slavík.

V časech veřejného bruslení se lidé na plochu dostanou za spíše symbolické vstupné. „Pro nás je využití pro obyvatele prioritní,“ zdůraznil místostarosta Blaha. Pronájem celé dráhy vyjde zhruba na šest set korun za hodinu.

Nová in-line plocha, kterou firma položí na stávající betonovou, stojí necelý milion korun. Část zaplatí město ze svého rozpočtu, část Sportoviště města.

Dosud sloužil hradišťský stadion lidem pouze při veřejném bruslení v hokejové sezoně. Po odstranění ledové plochy si ho pronajímali například pořadatelé výstavy vín, autosalonu a veletrhu bydlení.