Hranice budou mít poprvé v historii starostku

Dnes večer podepsaly strany a volební uskupení koaliční dohodu. Shodly se na tom, že starostkou Hranic bude Radka Ondriášová a místostarostou Miroslav Wildner. Toto ale musí ještě potvrdit na ustavujícím zastupitelstvu, které se uskuteční ve středu 10. listopadu v hranické sokolovně.

V sokolovně se poprvé sejdou nově zvolení hraničtí zastupitelé ve středu 10. listopadu od čtyř hodin odpoledne. Na programu bude jediný bod. Volba nového starosty, místostarosty a radních. Jednání bude přístupné veřejnosti.

Informaci o podpisu koaliční dohody potvrdila Sedmičce Radka Ondriášová. Na otázku, jak vnímá to, že je historicky první starostkou v Hranicích, Ondriášová řekla: „Je jedno, jestli je to muž nebo žena. Důležité je, aby na tom místě byl člověk, který ví, co chce.“

Koaliční dohodu podepsalo celkem dvanáct nově zvolených zastupitelů. Pět z nich je z ČSSD, čtyři z ODS, jeden z KDU-ČSL, jeden ze Sdružení nestraníků, jeden ze Změny pro Hranice. V opozici tak zůstanou Hranice 2000, komunisté a Věci veřejné.

KDO BUDE V KOALICI:

- za ČSSD Ing. Radka Ondriášová, Ing. Vojtěch Zima, Josef Úlehla, Mgr. Bronislav Ludmila, Bc. Lenka Kopřivová
- za ODS Ing. Radek Hlavinka, Karla Vlasáková, Mgr. Miroslav Wildner, Ing. Miroslav Kutý
- za KDU-ČSL Ing. Jiří Haša
- za Sdružení nestraníků Jaroslav Sedláček
- za Změnu pro Hranice Mgr. Pavla Tvrdoňová

KDO BUDE V OPOZICI:

- za Hranice 2000 PhDr. Vladimír Juračka, MUDr. Jana Švarcová, Mgr. Zdeněk Škrobánek, Mgr. Bedřich Novák, Vlasta Zapatová - za KSČM Mgr. Miroslav Raindl, MUDr. Ivan Sumara, Jarmila Žurmanová, Josef Oplatek
- za Věci veřejné Ing. Karel Hübl, Mgr. Zdeněk Jemelík