Hřídelova mise začala úspěšně

Nový kouč fotbalové Čáslavi Martin Hřídel si připsal už druhé vítězství. Přesto ví, že cesta k záchraně bude složitá.

Pokažený start Čáslavi do jarní části druhé ligy odnesl vyhazovem slovenský kouč Zdenko Frťala. Na lavičce loni stříbrného celku jej nahradil Martin Hřídel, jenž ještě před třemi týdny vedl v první lize Kladno. Někdejší bek Liberce a Plzně odstartoval svou misi výhrou 3:2 nad Třincem a navázal na ni i v dalším zápase. Čáslav zvítězila v Sokolově 2:0.

Proč jste kývl na nabídku Čáslavi? Když jsem nedávno skončil v Kladně, chtěl jsem si od fotbalu odpočinout. Ale vzhledem k tomu, že jsem dříve v Čáslavi působil, nabídka mě oslovila. Vracím se vlastně domů.

Nepřipadáte si někdy trochu jako trenér záchranář? Už s několikátým klubem budete odvracet sestup… Asi trochu ano, záchranářských bojů se účastním často. A můžu říct, že zatím jsem byl převážně úspěšný. Doufám, že se mi podaří Čáslav ve druhé lize udržet. Je to výzva.

Co si od svého působení v Zenitu slibujete? Jistě, každý trenér chce působit v nejvyšších soutěžích, ale i druhá liga má svou kvalitu. V Čáslavi chci pozvednout hru týmu.

Znáte z vašich předchozích hráčských či trenérských angažmá některé hráče Zenitu? Ano, dost z nich jsem již během své kariéry potkal či s nimi působil v jednom klubu. Je možné, že hráčům, které tolik neznám, ze začátku trochu ublížím a spolehnu se na známé tváře. Ale to jen do té doby, než se v klubu pořádně rozkoukám.

Na čem musíte s mužstvem zapracovat? V posledních zápasech srážela Čáslav hlavně psychika. Takže určitě je potřeba trochu odlehčit atmosféru. Myslím, že už v posledním zápase proti Třinci nechyběla naší hře myšlenka a agresivita.

Jak jste se cítil, když jste přišel poprvé do kabiny? To bylo zajímavé. Hráči se o změně trenéra dozvěděli deset minut před mým příchodem. Zpočátku byli zaskočení, protože vědí, že trenéru Frťalovi příliš nepomohli. Nyní je už nálada mnohem lepší.
Na jak dlouho máte v Zenitu smlouvu? Zatím jsme se dohodli do konce sezony. Podle výsledků uvidíme, jestli uplatníme opci.

Bydlíte stále v Kladně, nebo jste se přestěhoval do Čáslavi? Dostal jsem v Čáslavi menší byt, v němž několik dnů v týdnu přespávám.