Hypotékomat zaznamenal v dubnu nárůst žádostí o 80 %

Hypotekomat.cz, internetový poradce a zprostředkovatel hypotečních úvěrů a refinancování hypoték, přijal jen v průběhu dubna přes 200 nových žádostí v celkové částce přes 340 milionů korun. Od začátku letošního roku projekt vyřizuje již více než 300 žádostí v celkové výši přes 500 milionů korun. „Z hlediska počtu zaslaných žádostí i objemu hypoték došlo v dubnu k výraznému meziměsíčnímu růstu o 80%. Trend nárůstu očekáváme i v následujících měsících,“ uvádí Adam Hazucha, jednatel společnosti NetRoad s.r.o., která je provozovatelem projektu Hypotékomat.

Hypotékomat nabízí fixní hypoteční úvěry od většiny předních finančních institucí působících na českém trhu s aktuální úrokovou sazbou 3,09%. Na rostoucí poptávku a zájem klientů o zprostředkování finančních služeb přes internet reaguje Hypotékomat rozšířením nabídky o specializované finanční a pojišťovací služby pro společenstva vlastníků jednotek (SVJ) a bytová družstva (BD), které budou dostupné od poloviny května.

Zájem o hypotéky je přitom téměř rekordní. Trh zaznamenal v prvním čtvrtletí letošního roku celkový objem nových hypoték za téměř 30 miliard korun, což je druhý nejvyšší výsledek v historii. Do určité míry je to způsobeno údajně nejnižšími úrokovými sazbami v jejich dosavadní historii. „Začátek roku 2012 zastihl všechny hypoteční makléře s očekávaným zájmem klientů. Tento zájem byl již dopředu avizován, protože velké množství klientů musí letos řešit končící fixaci stávajícího hypotečního úvěru. Využíváme synergického efektu mnoha žádostí a tedy velké profinancované částky. Díky tomu jsme schopni u bank vyjednat lepší podmínky a nabídnout tak jednu z nejnižších úrokových sazeb, tvrdí Miroslav Šmerha, manažer úvěrů makléřské společnosti IMG a.s., která je výhradním partnerem pro vyřizování hypotečních úvěrů projektu Hypotékomat.