Hyundai chce zvýšit prodej v Evropě o čtvrtinu už v roce 2012

Hyundai ix35

Hyundai ix35 Zdroj: Hyundai

Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor v příštím roce možná zvýší prodej na evropském trhu o čtvrtinu na půl milionu vozů. Uvedl to generální ředitel společnosti Steve Jang. Představitelé evropské divize Hyundai přitom dosud předpovídali, že prodeje půl milionu vozů bude v Evropě dosaženo až v roce 2013.

Provozní ředitel evropské divize Allan Rushforth v červnu upozornil, že klíčový podíl na růstu prodeje v Evropě by mělo mít rozšíření produkce českého závodu v Nošovicích.

Automobilka Hyundai nedávno uvedla na evropský trh model i40 a na autosalonu ve Frankfurtu plánuje představit nástupce malého automobilu i30, který je jejím nejprodávanějším vozem v Evropě. „Nový i30 bude soupeřit s vozem Opel Astra a bude stejně jakou současný model vyráběn v České republice,“ upozornila jedna z mluvčích automobilky.

Hyundai Motor tvoří společně s dceřinou firmou Kia pátého největšího výrobce automobilů na světě. Hyundai oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku v listopadu 2008. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.