Hyundai Genesis Coupe dostane turbo a výkon přes 450 koní

Hyundai Genesis Coupe

Hyundai Genesis Coupe Zdroj: Autorevue.cz

Špatná zpráva hned na úvod, Genesis Coupe s přeplňovaným šestiválcem o objemu 3,8 litru není novinka ve standardní nabídce motorizací, ale výstavní exponát určený pro blížící se SEMA Show v Las Vegas (on ani ten sériový atmosféricky plněný šestiválec ovšem není úplně k zahození).

Upravená novinka se celým jménem nazývá Hyundai Genesis Coupe Hurricane SC a vznikla ze spolupráce HATCI (Hyundai America Technical Center Inc.) se společnostmi Magnuson Products, Rhys Millen Racing, Harman International a Trovec Inc. Tou nejpodstatnější změnou je upravený motor 3.8 V6, který dostal nové turbodmychadlo. Výsledkem je výkon přes 450 koní. Mimochodem sériová verze nabídne maximálně 303 k.

Další úpravy zahrnují nový diferenciál, výfukový systém, přepracované sání, šestipístkové brzdy Brembo, pár doplňků pro lepší aerodynamiku a devatenáctky Enkei s pneumatikami Hankook. Kromě vylepšeného Genesis Coupe bude k vidění na SEMA Show také dvojice upravených Velosterů s motory vyladěnými na 163 nebo dokonce 210 koní.