I po faceliftu může mít Mercedes-Benz SL stále dvanáctiválec

Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz SL
Mercedes-Benz SL
2
Fotogalerie
Mercedes oficiálně představil modernizaci pro model SL. Novinky jsou více méně klasické, upravoval se design, interiér i technika. Dobrou zprávou ale budiž fakt, že i po faceliftu navzdory různým spekulacím zůstává v nabídce stále i verze s přeplňovaným dvanáctiválcem.

Omlazený Mercedes-Benz SL prodělal změnu designu, přičemž výsledek ze všeho nejvíce připomíná AMG GT. Kromě přepracované přední části se měnily také obvyklé věci typu nabídky barev karoserie nebo design litých kol. Do interiéru se nově nastěhovala přepracovaná horní část palubní desky, jiný je i volant, přístrojový štít a přibylo třeba ambientní osvětlení nabízející tři různé barvy.

Změn se dočkala rovněž střecha, se kterou mohou zákazníci manipulovat do rychlosti 40 km/h. Protože se střecha skládá do zavazadelníku, je v něm umístěna dělící přepážka. Ta nově dostala automatické ovládání, což znamená, že v případech, kdy je střecha složená a přepážka je tedy v dolní poloze, přičemž vy střechu nasadíte na auto, se přepážka automaticky posune do horní polohy. Stejně to funguje i naopak.

SL pak může mít ve výbavě také systém Active Body Control, který vylepšuje chování vozu v zatáčkách a který umožňuje snížit podvozek o 13 mm při vyšších rychlostech nebo naopak zvýšit světlou výšku o 5 cm, pokud budete překonávat se svým SL nějaké nerovnosti.

Nabídka motorizací obsahuje verze SL 400, SL 500, SL 63 a SL 65. Šestiválcový základ SL 400 posílil v rámci faceliftu o 25 kW (35 k) a 20 Nm, takže teď nabízí 270 kW (367 k) a 500 Nm. Vrcholem u tohoto modelu stále zůstává provedení s přeplňovaným dvanáctiválcem, které disponuje parametry 463 kW (630 koní) a 1000 Nm. Akcelerace na 100 km/h proběhne za čtyři sekundy a maximální rychlost činí 250 km/h, což je samozřejmě dílo omezovače. Za příplatek můžete jet až 300 km/h. Standardem je devítistupňová automatická převodovka.

Na své si po faceliftu přijdou také zájemci o různé bezpečnostní asistenty. SL umí automaticky brzdit, sledovat mrtvý úhel, držet vůz v jízdních pruzích, sám zaparkovat a nechybí ani výborně pracující adaptivní diodové světlomety. K dispozici zákazníkům by měla být tato novinka začátkem příštího roku.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz