Impuls do života: nadační fond dražil originální šperky

Šperky Lenky Matouškové

Šperky Lenky Matouškové Zdroj: Archiv ZEN

Benefiční dražba sedmadvaceti ručně vyrobených šperků Lenky Matouškové, která tvoří převážně z pravých perel a polodrahokamů, proběhla nedávno ve Velkém sálu Novoměstské radnice. Dražbu ve prospěch pacientů s roztroušenou sklerózou pořádal Nadační fond Impuls.

Šperky Lenky Matouškové zdobí například Madeleine Albrightovou či moderátorky České televize. „Lenka Matoušková je důkazem toho, že diagnóza roztroušené sklerózy neznamená automaticky konec všech životních nadějí. Pozitivní přístup k životu a naslouchání tělesným signálům je nejlepší cesta, jak s touto diagnózou žít,” zahájil večer moderátor Josef Laufer a přiblížil hostům myšlenku večera, tedy že i pacienti s roztroušenou sklerózou, kteří svoji nemoc léčí, mohou nadále pracovat a tvořit.

Z dražby šperků Lenky MatouškovéZ dražby šperků Lenky Matouškové | Archiv ZENZ dražby šperků Lenky Matouškové

V rámci večera byly nadačnímu fondu také předány finanční šeky z projektu Fashion Bag, který proběhl v rámci významné módní události Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend, a od společnosti Albi s.r.o.

Dražba originálních šperků probíhala v příjemné atmosféře. Přítomné dámy měly možnost si šperky před začátkem dražby prohlédnout a vyzkoušet. Vydražily se téměř všechny kusy. Hosté si večer mohli zpříjemnit sklenkou vína a ručně vyráběnými čokoládovými bonbony od společnosti Bon Bon.