IT trh práce Techloop dostal nové palivo. Fondy KKCG a Rockaway do něj nalijí 130 milionů

Zakladatelé Techloopu Paul Cooper, Joao Duarte a Andrew Elliott

Zakladatelé Techloopu Paul Cooper, Joao Duarte a Andrew Elliott Zdroj: Techloop

Andrew Elliott a Paul Cooper
Andrew Elliott (vlevo) a Paul Cooper
Andrew Elliott a Paul Cooper
Andrew Elliott a Paul Cooper
Andrew Elliott a Paul Cooper
10
Fotogalerie

Investiční skupiny KKCG a Rockaway společně vstoupily do dalšího IT projektu. Jejich fondy Springtide Ventures a Rockaway Ventures investují skoro 130 milionů korun do virtuálního trhu práce pro IT zaměstnance Techloop. Výši jednotlivých podílů nechtěli jednotliví účastníci transakce komentovat. „Nechceme to v tuto chvíli zveřejňovat, v budoucnu možná otevřeme další investiční kolo,“ uvedl provozní ředitel Techloopu Paul Cooper.

Startup se sídlem v Praze se chlubí databází 25 tisíc IT pracovníků. „Tržby nám rostou měsíc od měsíce a s finanční stránkou jsme velmi spokojení,“ dodává Cooper. Od svého loňského spuštění v Česku Techloop expandoval na Slovensko a do Maďarska, nová investice by měla firmě pomoci s dalším rozšířením. Během dvou let chce navýšit počet zaměstnanců z 28 na 150.

Investoři z KKCG vidí v náboru IT zaměstnanců potenciál. „Výzkumy ukazují, že do roku 2020 by měl nedostatek IT specialistů jen v Evropě dosáhnout hranice 900 tisíc lidí. Čtyři z deseti evropských firem se při najímání IT odborníků potýká s problémy,“ řekl Marek Jablonský, šéf investičního fondu Springtide Ventures, který je součástí investiční skupiny KKCG.

Druhý investor Rockaway Ventures dal Techloopu první finanční injekci už v lednu tohoto roku. „Při jeho mezinárodní expanzi Techloop i nadále podporujeme dalším financováním, strategickým poradenstvím a lidskými zdroji,“ uvedl šéf fondu Viktor Fischer.

Do pole náboru IT zaměstnanců se pustily i další české startupy. Například BoomIT jde cestou exkluzivity, nabírající firmy si vybírá. Talent People zase české IT pracovníky nabízí firmám z Německa. Podle některých odhadů přitom v Česku už nyní chybí až 20 tisíc IT zaměstnanců.