J&T Real Estate zahajuje výstavbu administrativního projektu S9 Florenc

J&T Real Estate zahajuje v širším centru Prahy výstavbu nového kancelářského projektu s názvem S9 Florenc. Budova vyroste v proluce vedle hotelu Jurys Inn a vhodně doplňuje stávající historickou a současnou zástavbu. Oznámila to poradenská společnost Jones Lang LaSalle (JLL). Investice má činit zhruba 130 milionů korun.

S9 Florenc bude umístěna u stanice metra a tramvajových zastávek směr centrum Prahy a Karlín. Budova po svém dokončení nabídne téměř 2700 čtverečních metrů moderních administrativních prostor a zhruba 300 m2 pro maloobchod. Běžné kancelářské patro má rozlohu 500 m2, nejvyšší páté patro je menší a má plochu 300 m2. J&T Real Estate zahajuje výstavbu na spekulativní bázi, bez předem sjednaného nájemce. Stavba by měla být dokončena na začátku roku 2014.

„Přípravě S9 Florenc jsme věnovali relativně dlouhý čas. Stavba projektu v proluce vždy přináší nemalá úskalí, navíc jsme chtěli vytvořit budovu, která vhodně doplní ráz celé ulice. Například fasádu jsme přepracovávali několikrát, aby svým architektonickým řešením na první pohled v dobrém slova smyslu zaujala,“ říká obchodní ředitel J&T Real Estate Martin Kodeš. Autorem architektonického návrhu je Qarta Architektura. „Budova S9 není určena obvyklému konzumentovi kancelářských prostor. Svých charakterem i velikostí se jedná o budovu předurčenou pro sebevědomou firmu, která nechce zapadnout mezi mnoha ostatními. Navíc Florenc představuje lokalitu s druhým nejvyšším dosahovaným nájemným v Praze, což opět potvrzuje oblibu, jaké se tato lokalita těší. S9 bude reprezentovat prestižní budovu na dobré adrese, i proto budeme cílit s marketingem na silné firmy,“ dodává vedoucí oddělení kancelářských nemovitostí JLL Eduard Forejt.