Jadrný čerpá z tréninků Baníku

Baník Ostrava by měl fotbalistům Orlové pomoc k lepším výsledkům.

Přesně v polovině tabulky se nacházejí fotbalisté Slavie Orlové mezi podzimní a jarní části sezony. Na B tým Zlína, který Moravskoslezské divizi E vévodí, Orlová ztrácí deset bodů. A trenér Josef Jadrný ví, že ztráta mohla být o mnoho menší, což také bude hlavním cílem Slavie v jarní části sezony. K tomu, aby se Orlová posunula na jaře výše, by mohl pomoci i Baník Ostrava, který už několikrát během zimní přípravy v Orlové trénoval. „Pro celý klub to je určitě velká pocta,“ uvědomuje si kouč orlovských fotbalistů Jadrný.

Čekání na umělou trávu se vyplatilo

V minulém roce se v Orlové vybudovalo moderní tréninkové hřiště s umělou trávou. Jelikož prvoligový Baník Ostrava něčím podobným nedisponuje, rozhodl se tým Miroslava Koubka využít právě přípravný areál Slavie, kde se v zimní přípravě už několikrát objevil. „Určitě to lichotí a je to pro nás dobrá reklama,“ ví Jadrný. Umělá tráva, to je pro Slavii v letošní tuhé zimě obrovské plus. „Všichni jsme na to čekali několik let,“ neskrývá Jadrný radost. A co je tedy největším přínosem moderního tréninkového hřiště? „Teď se nemusíme dívat na počasí, umělka je stále výborně připravená a my nemusíme dojíždět jinam,“ vysvětluje Jadrný. A právě umělá tráva přilákala do Orlové i baníkovské fotbalisty. „Baník Ostrava trénuje jen na dobrých hřištích a naše umělá tráva jejich kritéria splňuje,“ je si Jadrný dobře vědom. V Orlové plánují i jinou spolupráci. „Chtěli bychom získat na hostování některé jejich hráče. A naopak, nadějní hráči Slavie by zase mohli dostat šanci v Ostravě,“ plánuje Jadrný. V rámci zimní přípravy už Orlová sehrála přípravný duel proti výběru Baníku do devatenácti let. A co víc, odměnou Orlové za poskytnutí výborných podmínek by mohl být i přípravný zápas proti prvnímu týmu Baníku. „Už jsme o tom uvažovali, ale je to v rámci jednáni mezi oběma oddíly,“ komentuje možnou velkou událost Jadrný. Ten sám nezahálel a tuto velkou událost si nenechal ujít:„Navštívil jsem několik tréninku a určitě jsem nějakou inspiraci získal,“ přiznal Jadrný. Pro orlovského kouče Jadrného je vidět baníkovské hráče v akci velkou školou. „Přímo na tréninku Baníku si žádné zápisky nedělám, ale doma si to určitě poznamenám, třeba něco přidám, něco uberu, ale ta hlavní inspirace je samozřejmě z tréninku samotného.“ pověděl Jadrný.

V Orlové doufají v lepší jaro

Pokud se mu poznatky načerpané při trénincích Baníku povede realizovat, Orlová by se v jarní části sezony určitě mohla posunout výše, než je aktuální osmá příčka. „Chtěli jsme po podzimí částí být výše než se nacházíme a mít alespoň o šest bodů více,“ sděluje Jadrný. A také moc dobře ví, kde leží hlavní kámen úrazu. „Musíme zlepšit hru v domácím prostředí, protože tam jsme většinu bodů rozdali,“ pravil Jadrný. I proto začala zimní kondiční příprava ihned po novém roce. „Příprava vyvrcholí na soustředění v Beskydech,“ doplňuje plán Jadrný.