Jak funguje šifrovaný telefon IntactPhone?

Zdroj: ČTK

3
Fotogalerie

Z uživatelského hlediska neztrácí šifrovaný telefon IntactPhone nic oproti běžnému smartphonu. Co se ukrývá pod pokličkou tohoto mobilu a jak je realizováno zabezpečení vaší komunikace?

Jak je zajištěno zabezpečení volání a SMS?

Hlasové hovory zpráv přes IntactPhone probíhají formou VoIP po datové lince. Na tomto řešení stojí i řada nástavbových šifrovacích aplikací (např. populární Signal) pro běžné chytré telefony.

  • Snadné šifrované volání a posílání SMS pro každého

Pro uskutečňování end-to-end šifrovaných hlasových hovorů je IntactPhone vybaven aplikací IntactDialog. Obrovskou výhodou IntactPhone je fakt, že je aplikace IntactDialog jediným a výchozím řešením pro zajištění spojení všech hovorů a zasílání zpráv.

ČTK

Je možné dešifrovat telefonát z IntactPhone?

Šifrování zpráv probíhá algoritmem 2048bitovým RSA klíčem, hlasová komunikace je zabezpečena algoritmem AES 256. V současnosti je tento způsob šifrování téměř neprolomitelný. Pro představu, AES 256 má momentálně od vlády Spojených států status algoritmu k šifrování přísně tajných informací, což v praxi představuje nejvyšší možné prověření šifrovací metody.

  • Šifrování hovorů a SMS po celém světe (Edge, LTE, WiFi)
  • Ochrana před IMSI catcherem (Agáta) + jeho detekce (aktivní, pasivní)
  • Zabezpečené konferenční hovory

IntactDialog není pouze aplikace v telefonu. Skrývá se pod ní celý systém směrování hovorů. IntactPhone využívá trvalého připojení k vlastní VPN, uvnitř které probíhá komunikace vždy v šifrované podobě.

ČTK

Lze se ze šifrovaného IntactPhone dovolat na běžný telefon?

Hovory a SMS jsou šifrovány v rámci systému IntactDialog. Pokud voláte na běžný nešifrovaný telefon, tak jste chráněni tzv. half-way. To znamená, že komunikace ze šifrovaného telefonu je anonymní.

  • 100% zabezpečení komunikace mezi uživateli se šifrovaným telefonem
  • Částečné zabezpečení komunikace mezi šifrovaným a nešifrovaným telefonem

Pro vysokou míru zabezpečení komunikace v rámci skupiny lidí (firmy, rodiny) je nutné, aby všichni ve skupině měli šifrovaný telefon. IntactPhone pak navíc zajišťuje zabezpečenou komunikaci s jakýmkoliv IP systémem.

Jakým způsobem jsou zabezpečeny mé kontakty a zprávy?

Seznam kontaktů na telefonu IntactPhone je možné zcela anonymizovat, stejně tak jako všechna další data a soubory. K dešifrování dat v IntactPhone slouží přístupové heslo, které není známé nikomu jinému než majiteli přístroje (případně nadřízeným v souladu s firemní bezpečnostní politikou).