Jak se baví chudí Američané z maringotek: nahá těla, tetování, skákání do bláta

Jednou z disciplín je potápění se a vytahování prasečích pacek ústy.

Jednou z disciplín je potápění se a vytahování prasečích pacek ústy. Zdroj: Profimedia

Redneck Games se každoročně konají v parku Buckeye Park v East Dublinu v Georgii.
Hry se datují od roku 1996, kdy vznikly jako vtipná obdoba k právě probíhajícím olympijským hrám v Atlantě.
Účastníci her závodí také v disciplínách jako je skok po břiše do bahna nebo "vidlákovy" koňské boty.
Redneck Games v East Dublinu v Georgii.
Redneck Games v East Dublinu v Georgii.
15
Fotogalerie

Americký sen nečeká na každého. Tuhle krutou pravdu více než jiní mají vyrytu do kůže američtí obyvatelé mobilních domů, žijící na pronajatých pozemcích v koloniích takzvaných trailer parků.

Nízkonákladové bydlení je proslulé relativní svobodou, ale také závislostmi a kriminalitou. Obyvatelé parků si vysloužili řadu hanlivých označení, white trash (bílý odpad), trailer trash či trailer park trash, v maringotkách najdeme také rednecky a hilbillies.

Poprvé se obytné maringotky začaly v USA objevovat ve dvacátých letech minulého století. Coby levné bydlení se masivněji rozšířily v padesátých letech. Tehdejší mobilní dům měl 3 metry na šířku. Od sedmdesátých let má 5,5 metrů.

V současné době je v USA skoro 40 tisíc takzvaných trailerparků, jejichž velikost se silně liší, parky jsou velké od pěti až do tisícovky mobilních domů. Podle US Census zde bydlí 6 procent americké populace, tedy 20 milionů lidí.

A jak poznamenal deník Guardian, zatímco obyvatelé parků jsou chudí, lidé, kteří je provozují, bohatnou. Mimochodem, největšího amerického výrobce maringotek Clayton Homes, vlastní legendární americký investor a druhý nejbohatší člověk v zemi Warren Buffet. Největšího majitele pozemků, pronajímaných na trailer parky, firmu Equity LifeStyle Properties, vlastní miliardář Sam Zell.

Američané z maringotek jsou také vděčným fenoménem filmů a seriálů. Obyvatelé trailer parku jsou hlavními postavami slavného kanadského seriálu Trailer Park Boys, poslední jedenáctá série letos běží na Netlixu.

Lidé z maringotek mají různé způsoby zábavy. Mezi proslulé patří například Redneck Games v americké Georgii, které původně vznikly jako recesivní odpověď v roce 1996 na to, že olympijské hry hostila Atlanta. Na hry se sjíždějí lidé z různých míst v Americe i celého světa, rozšířily se z Georgie na mnoho jiných míst, návštěvníci soutěží v mnoha bizarních disciplínách jako jsou skoky v bahně, miss mokré tričko či házení toaletním sedátkem.