Jeep Wrangler a Cherokee s dotykem sněžného muže

Jeep Wrangler Arctic

Jeep Wrangler Arctic Zdroj: Autorevue.cz

Zima je za dveřmi a teplota venku klesá. A značka Jeep proto představuje edici Arctic určenou pro tuhé podmínky zimního (ne)času.

Série Arctic je určena pro modelové řady Jeep Wrangler a Jeep Liberty (Cherokee). Pro model Liberty jsou v rámci ní na výběr připraveny čtyři barevné odstíny Winter Chill, Bright Silver, Bright White a Mineral Gray a zvenku si na vozech všimneme hlavně matově černých šestnáctipalcových ráfků, zatmavených předních světlometů a mlhovek.

Interiér modelu Liberty Arctic je čalouněn kombinací látky a umělé kůže s oranžovým kontrastním stehováním a karoserie i opěráky sedadel jsou zdobeny rozměrnými barevnými emblémy Arctic se stylizovaným sněžným mužem.

Také Wrangler Arctic dostal speciální odznaky Arctic na karoserii i uvnitř ní a k mání je v barvách Winter Chill, Bright Silver a Bright White. Za pozornost stojí otisky nohou sněžného muže na kapotě a levém předním blatníku. Zvenčí si dále všimneme sedmnáctipalcových ráfků, černého víčka nádrže z nabídky Mopar a černého polepu středu kapoty.

Interiér modelu Jeep Wrangler Arctic je vyveden v podobném duchu jako u Liberty Arctic. Přístrojové štíty obou těchto modelů navíc zdobí vtipné motivy nakukujícího yetiho. Ne že by série Arctic znamenala nějaké zlepšení vlastností pro provoz v náročných klimatických podmínkách, ale je to celkem zábavná edice.

Jeep Liberty (Cherokee) ArcticJeep Liberty (Cherokee) Arctic|Autorevue.cz