Jones Lang LaSalle je jediným globálním realitním poradcem firmy GlaxoSmithKline

Společnost GlaxoSmithKline (GSK) vybrala Jones Lang LaSalle (JLL) jako jediného globálního realitního poradce. GSK provedlo výběrové řízení a JLL byla vybrána na základě odbornosti, schopnosti, ceny a jejího globálního působení. JLL přitom GSK radila více než deset let spolu s dalšími poskytovateli těchto služeb. Nyní bude jediným poradcem pro portfolio GSK, které skýtá okolo 80 milionů m2 v 750 lokalitách. Tento servis zahrnuje konzultace, transakce, a jiné profesionální služby stejně jako správu volných a podpronajatých prostor.

„Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat s Jones Lang LaSalle na vývoji naší globální realitní strategie a zajistit tak konkrétní přínos pro GSK. Od roku 2007 poskytovala poradenství pro GSK spolu s Cushman & Wakefield. Jones Lang LaSalle předložila soutěžní nabídku, která je označila za nejvhodnějšího partnera pro společnost GSK, jež chtěla přejít na model exkluzivního poradce,“ řekl Sue Pictor, ředitel Global Real Estate, GlaxoSmithKline.

„Zabezpečení služeb dvěma společnostmi byl kvalitní, nicméně transakční model platný do této doby. Věříme, že model jediného poskytovatele těchto služeb povede k významným finančním výhodám v roce 2012 a dále. Také nám to umožní mít strategičtější partnerství, a tak budeme moci rozvíjet naši globální realitní strategii a poskytovat vysoce kvalitní služby,” dodává.

„Naším cílem zůstává zajistit co nejlepší služby a spolupracovat s globálním realitním týmem našeho klienta, abychom docílili nových řešení pro pracoviště po celém světě, včetně rozvíjejících se trhů v Asii a Latinské Americe, uvedl Tom Bayne-Jardine, Lead Director Corporate Solutions, Jones Lang LaSalle. Tato firma poskytuje realitní poradenství pro společnost GSK v České republice již 12 let. V poslední době jí doporučili jako nové sídlo společnosti budovu City Green Court, jednu z prvních opravdu zelených budov, které mají být v Praze postaveny. „Představovalo to pro nás skvělé spojení preference společnosti GlaxoSmithKline pro ekologicky šetrné budovy a naše korporátní zaměření na podporu udržitelného rozvoje v oblasti realitního trhu,“ poznamenal Petr Kareš, vedoucí oddělení zastupování nájemců, Jones Lang LaSalle Česká republika.

Toto nejnovější oznámení následuje nedávné pověření společnosti Jones Lang LaSalle Corporate Solutions společnostmi Volvo Cars Corporation, UBS, HSBC, Doosan Power Systems a dalšími předními evropskými společnostmi.