K Dylanově staré písni vznikl ohromující klip

Z klipu k písni Boba Dylana

Z klipu k písni Boba Dylana Zdroj: bobdylan.com

Americký písničkář Bob Dylan nadchl své fanoušky videoklipem, který dodatečně, po téměř 50 letech, vznikl k jeho možná nejslavnějšímu hitu Like a Rolling Stone. Video, které je k dispozici na oficiálních internetových stránkách hudebníka, je totiž interaktivní a americkým hudebním kritikům doslova vyrazilo dech.

Posluchač může během klipu libovolně přepínat mezi 16 různými fiktivními televizními kanály, a osoby na obrazovce - ať už jde o oběť násilí zachycenou bezpečnostní kamerou, moderátora burzovního zpravodajství, tenisty na kurtu, postavy ze seriálu nebo ženu z kuchařské show - vždy v dokonalé synchronizaci otvírají ústa na text slavného songu. Na jednom kanálu zpívá sám Dylan, kterému je nyní 72 let.

List New York Daily News označil možnosti Dylanova videoklipu za „neuvěřitelné“ a magazín Time o něm referuje jako o „nepopsatelném“. Střízlivější je ve svém hodnocení britský Daily Telegraph, podle kterého něco takového dnešní interaktivní generaci neohromí.

Časopis Rolling Stone Dylanovu píseň z roku 1965 v jednom ze svých žebříčků prohlásil za „nejlepší song všech dob“. Nyní poznamenal, že se konečně dočkal i videoklipu. Ten vznikl u příležitosti vydání souborné kolekce 47 Dylanových CD s názvem The Complete Album Collection Volume 1.