Kadetky nechtějí hrát druhé housle

Prvoligové volejbalové bitvy kadetek se do Klatov vrací po sedmi letech.

Usadit se v horní polovině desetičlenné tabulky. To je cíl klatovských volejbalových prvoligových kadetek, které do mistrovského kolotoče nasednou už v sobotu 9. října. „Chceme hrát co nejlépe a co nejvýše. Jakékoliv umístění než v první pětce by pro nás všechny bylo velkým zklamáním,“ tvrdí trenér kadetek Tělovýchovné jednoty Klatovy Luboš Nový, který mladé volejbalistky prvoligovými bitvami povede společně se svým parťákem Tomášem Kozákem.

Zkušené trenérské dvojici je jasné, že proligová soutěž kadetek, která se ke klatovským vysokým sítím vrací po dlouhých sedmi letech, nebude procházkou růžovám sadem. Proto svěřenkám naordinovala řádné přípravné porce. „Začali jsme na jaře. Kromě tréninků hráčky absolvovaly soustředění a několik turnajů. Hrají okresní přebor,“ upřesňuje Nový. Podle něj jsou výsledky utkání příslibem do ostrých bitev.

„Máme silné družstvo, které se vykrystalizovalo v náročné přípravě. Jsou v něm tahounky, ale dvanáct děvčat podává velice vyrovnané a dobré výkony. Proto se nemusíme obávat absence jedné či dvou hráček. Bude to především o kolektivní práci,“ říká Luboš Nový, který má k dispozici poměrně široký hráčský kádr a má z čeho vybírat. „Jinak to nejde, čeká nás osmnáct perných víkendů,“ dodává trenér, jehož družstvo bude kromě prvoligových bodů sbírat také body ještě do dvou dalších nižších soutěží.