Když neláká turisty, zpívá a nakupuje

Manažerka Hranické rozvojové agentury Michaela Škrobánková je vášnivá cyklistka a těší ji zařizovat byt.

Ze svého postu v Hranické rozvojové agentuře se snaží přivádět do města a jeho okolí co nejvíc turistů. Michaela Škrobánková se tak v zaměstnání dostává i k jedné ze svých radostí – cyklistice. Stará se totiž například o údržbu a rozvoj okolních cyklostezek.

Do Hranic se přistěhovala před deseti lety za manželem. „Byl to zpočátku šok přijít ze stotisícového Liberce sem. Ale jsem za tu změnu ráda,“ říká čtyřiatřicetiletá Škrobánková.

Syn František

Velkou radost mám ze svého pětiletého syna Františka (na snímku). Každý den mě dokáže překvapit něčím novým. Rodina vůbec hraje v mém životě velmi důležitou roli. Příbuzní mého manžela mě velmi dobře přijali a do jejich rodiny jsem rychle zapadla. Nahrazují mi tak alespoň tu mou, kterou jsem nechala tři sta kilometrů odsud.

Hudba

Od malička mě provází hudba, od první třídy jsem byla členkou pěveckého sboru Severáček, pak jsem až do dvaadvaceti zpívala ve smíšeném sboru. Když jsem doma sama, ráda si pustím nějaké CD a zpívám na celý byt. Poslouchám skoro vše. Mám ráda Rolling Stones nebo Beatles. Naposledy mě naprosto nadchnulo vystoupení Lennyho Kravitze. Z českých kapel jsem dřív hodně poslouchala Lucii, Mňágu a Žďorp nebo Lenku Dusilovou, líbí se mi ale třeba i Vlasta Redl.

Cyklistika

Nejsem žádný závodník, ale na kole jezdím ráda. Na mateřské jsem najela za rok i patnáct set kilometrů. Syna jsem vozila v přívěsném vozíku. Teď už tolik nejezdím, ale pořád je to pro mě obrovský relax. V Hranicích stačí přejet jednu hlavní cestu a jsem v lese, což je velká výhoda.

Sluníčko

Miluji léto. Zima mi sice taky nevadí, ale musí být se vším všudy, hlavně se sněhem. Patřím totiž mezi lidi, které počasí ovlivňuje. Když prší, to bych nejraději nevylezla z postele. Ale slunce, to mě v létě doslova dobíjí.

Nakupování

Všechno, co si můžu koupit na sebe, mi udělá radost. V tom jsem ženská jako každá jiná. Oblečení do práce, na kolo, parfém. Prostě cokoliv. Funguje to u mě jako odměna. Cestou z obchodu samozřejmě přemýšlím nad tím, jestli se tím doma mám pochlubit, ale většinou se mnou manžel tu radost sdílí. Naposledy jsem si koupila nový krásný dres na kolo a kraťasy. Pěkně mi teď ladí k dalšímu vybavení.

Byt

Před rokem a půl jsme koupili nový byt. Je to první společný byt, který je skutečně náš. Postupně si jej zvelebujeme a mám radost z každé drobnosti, kterou si do něj pořídíme. Nejraději mám obývací pokoj. Máme tam krásné velké okno a nádherná původní krbová kamna (na snímku). Teď bychom rádi zařídili novou kuchyni, která u nás ale není královstvím ženy. Vaření je totiž spíše zálibou manžela.

Teplé letní večery

Mám ráda, když si můžeme s manželem večer sednout na balkon. Nad skleničkou dobrého vína si pak vydržíme vykládat i dlouho do noci. Přes den oba pracujeme, pak se řeší různé věci rodinného života, takže jsou to pro nás vzácné chvíle. Být sami dva a jen tak si povídat.