Kia připravuje hybridního soupeře pro Toyotu Prius

Kia

Kia

Dnes už legendární Toyota Prius, první masově vyráběný hybridní automobil, bude mít dalšího soupeře. Korejská automobilka Kia plánuje do roku 2017 představit vlastní hybrid, interně označený jako DE, který vyjede na samostatné platformě a nabídne několik karosářských variant.

Hybridní model bude pojatý jako crossover, ale rozhodně bude menší než SUV Kia Sportage, spíše to bude něco ve smyslu Golfu Sportsvan. Pod kapotou bude pracovat benzínová šestnáctistovka spojená s novou generací akumulátorů a elektromotoru.

Nový hybridní model značky Kia má nejen soupeřit s Priusem, ale také umožnit značce plnit cíle fleetových emisí do 95 g/km CO2, která budou v EU platit od roku 2020. Průměrné emise plug-in hybridu Kia by se měly pohybovat někde kolem 50 g/km CO2.

Inspirací při stavbě nového hybridního modelu nebudou jen nové modely značky Kia, ale automobilka se netají svou snahou v kvalitě, designu a ergonomii interiéru konkurovat Volkswagenu. Nový hybrid Kia bude prodáván globálně, tedy nejen u nás v Evropě, ale také především v USA a Číně.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz