Kia Stonic odhalena. V Česku se bude prodávat již v říjnu

Kia Stonic

Kia Stonic Zdroj: Autorevue.cz

Kia Stonic
Kia Stonic
Kia Stonic
Kia Stonic
Kia Stonic
7
Fotogalerie

Novinka značky Kia bude mít oficiální premiéru na autosalonu ve Frankfurtu. Už nyní ale o tomto malém SUV víme téměř vše.

Kia Stonic, která je po technické stránce dvojčetem nedávno představeného Hyundai Kona, se začne prodávat velmi záhy po své frankfurtské premiéře, tedy na přelomu září a října.

Informovala o tom mluvčí českého zastoupení značky Kateřina Jouglíčková.

Rozměry auta dosud nejsou známy. Kia zatím uvedla pouze objem kufru, který činí 352 litry.

Nicméně, ani ty ostatní by se příliš neměly lišit od koncernového sourozence Kona. Tedy, vůz bude měřit na délku zhruba 415 centimetrů, bude u něho možnost montáže pohonu všech kol a pod kapotou se objeví shodné motory. Tedy, jak benzinový přeplňovaný tříválec 1,0 T-GDI, tak atmosférické agregáty 1,25 a 1,4 litru, tak vznětová šestnáctistovka.

Zatímco Kona vsadila na neobvyklé tvary a umístění světlometů na přídi, Stonic volí tradičnější přístup. To se týká i míry oplastování. I tak ale působí sportovně. Kia také zákazníkům nabídne velkou paletu možností individualizace, včetně střechy lakované v odlišném odstínu barvy. Vybírat bude možné z celkem dvaceti barevných kombinací.

Ve výbavě bude standardně systém Apple CarPlay a Android Auto, což umožní bezproblémovou spolupráci chytrých telefonů s dotykovým systémem palubního multimediálního systému.

O bezpečnost bude dbát řada elektronických pomocníků. Například systém nouzového brzdění s rozpoznáváním chodců, sledování slepého úhlu, systém pro udržování vozu ze zvoleném jízdním pruhu, dále pak sledování únavy řidiče a automatické přepínání dálkových a tlumených světel.