Kladenští hokejisté chtějí utéct z barážové pasti

Ve středu ještě hokejisté Kladna hráli v základní části ligy v Třinci, v pátek hostí Litvínov a pak už se budou snažit ve dvanácti zápasech uvolnit smyčku pádu do neodhadnutelné baráže. Týdeník Sedmička se zeptal bývalých kladenských hráčů, co od bojů o záchranu čekají.

„Soupeře nesmíme moc rozebírat, jakou máme s kým bilanci, jak se nám na ně hraje,“ má jasno legendární střelec Milan Nový.
Věřit si Kladno může. „Vždyť jsme dokázali porazit nejlepší ligové týmy: Plzeň, Pardubice, Zlín,“ přemýšlí bývalý hráč Radek Gardoň. Spolu s Josefem Zajícem se shodují, že Brno z barážové pasti uteče. „S Brnem je to trochu nesrovnatelné. Mají jiné ekonomické podmínky než my. Udrží se!“ míní také ředitel klubu Milan Volf.
„Bez pochyby. Brno se z toho vyhrabe. Kladno potřebuje skupinu o záchranu už v úvodu udržet v hratelné podobě. Jsem životní optimista a věřím, že se záchrana povede,“ uvažuje Josef Zajíc.

Soupeři mají problémy

Bývalý kladenský kapitán předkládá i osobní názor na kabinu soupeřů – Mladé Boleslavi a Karlových Varů. „Šeptá se, že v Boleslavi mají finanční problémy. A hráči, místo aby na ledě za klub krváceli, přemýšlejí, zda jim přijdou peníze na účet,“ tvrdí Zajíc. Karlovy Vary jsou loňským finalistou a letošní neúspěch jim mohl uvíznout v hlavě. „Jejich hráči budou přemýšlet a klepat se, kdo z nich dostane smlouvu,“ dodává Zajíc.
Jan Novotný je úspěšným trenérem vedoucího celku druhé ligy HC Řisuty a na boj o záchranu má svůj pohled. „Kdyby se mezi Kladnem a jeho soupeři udělala propast, tak by se pak zbylé týmy mohly spojit proti němu. Jinak věřím, že se příští rok nebude hrát derby Kladno – Řisuty…,“ říká Novotný.
Podpořit Kladno v baráži mohou zdarma i školáci, kterým klub vyhradí polovinu západní tribuny.