Kladno chce udržet sérii i proti mistrovi

Vrchol fotbalového podzimu je tady. Na stadion Františka Kloze přijede mistrovská Slavia.

Fotbalová obec na Kladensku je na nohou. V neděli nastoupí Kladno proti obhájci ligových titulů z posledních dvou let Slavii Praha.
Tahákem první poloviny letošní mistrovské sezony je pro fanoušky i proto, že kladenský celek má za sebou čtyři ligové zápasy bez porážky.
Řada příznivců má zřejmě ještě v paměti jarní bitvu na kladenském pažitu, ve které domácí velkého favorita poprvé od roku 2006, kdy se Kladno vrátilo do ligy, zdolali.
Je to dost důvodů proto, aby byl čtyřtisícový stadionek poprvé v sezoně vyprodaný. Nic na tom nemění ani nepovedený výsledek z domácího osmifinálového duelu s Plzní, který Kladno prohrálo 0:3. Mohlo ho ještě odčinit v úterní odvetě ve Štruncových sadech.
„První zápas jsme nezvládli hlavně proto, že jsme si nechali dát zbytečně hned v první minutě gól. V Plzni ale budeme chtít výsledek odčinit a soupeři cestu do čtvrtfinále ztížit,“ říkal před odvetou trenér Martin Hřídel. Zároveň dobře věděl, že úterní duel byl dobrou přípravou právě na nedělní Slavii.
Kladenští trenéři totiž musejí najít především složení obrany. Ta se po posledním ligovém zápase vinou zranění tří hráčů zcela rozpadla. Určitě se nevrátí Vít Beneš a ani nad startem Patrika Grosse a Petera Mráze nebylo na začátku týdne jasno.
Zápas Kladno - Slavia začne v neděli v pět hodin odpoledne.