Klatovští Head Down chystají podzimní koncertní šňůru

Osmadvacet koncertů po celé republice chystá na podzim letošního roku klatovská grungeová parta Head Down.

Kromě toho se kapela rozrostla o nového kytaristu. „Na podporu podzimní koncertní šňůry připravujeme speciální edici našeho posledního cédéčka Open 24 Hrs.

Jde o zhruba čtyři tisíce kusů, které na koncertech rozdáme návštěvníkům,“ uvedl kytarista a zpěvák Lukáš Dio. Ten se po úpravě sestavy chopil akustické kytary a v některých písních už pouze zpívá. „Hledali jsme dlouho náhradu za baskytaristu Petra Kličku, který odešel do nepomucké kapely Snail.

Nakonec se nám podařilo na inzerát sehnat Standu Bardouna, který s sebou přivedl ještě kytaristu Jakuba Nejdla,“ vysvětlil zpěvák. „Ze začátku jsme nevěděli, jak to bude fungovat, ale byl to skvělý tah. Dvě kytary se skvěle doplňují,“ pochvaluje si. Zatím poslední hudební počin, s nímž se kapela prezentuje, je videoklip k písni Can‘t Get You Out Of My Head. „Začátkem roku nás oslovili absolventi filmové školy v Písku, abychom si zahráli v jejich filmu Bullwar. Za to nám videoklip natočili,“ říká Dio.

Ještě před odchodem baskytaristy Petra Kličky koncertovali Head Down v Rakousku. Podle zpěvákových slov je však organizace zahraničního vystoupení dost náročná, proto se podzimní turné bude odehrávat pouze v Čechách. „Chtěli bychom jet zase ven, ale to necháme až na jaro příštího Lukáš Dio. Foto archiv roku,“ dodal.