Komisařka získala cenu Lady roku

Sedm radostí vrchní policejní komisařky Renáty Burešové začíná doma. Pro zpověď v seriálu si udělala čas, protože o hezkých věcech se podle ní má mluvit.

Z učitelky se stala policistkou, aby pomáhala lidem. Od roku 1994 pracuje nyní padesátiletá vrchní policejní komisařka Renáta Burešová v jihočeském týmu, který řeší vraždy a loupeže. Rodačka z Frenštátu pod Radhoštěm získala v roce 1997 cenu Lady roku. Dostávají ji ženy, které zastávají významné profese.

1. Bydlení

Největší radostí letošního léta pro mě bylo, že jsme si s rodinou vylepšili bydlení, na kterém jsme pilně pracovali dva roky. Teď se z něho každý den těšíme. Pochopitelně ještě všechno není hotové, ale už teď mohu bydlení zdobit, miluju květiny, zeleň, přírodu. Pocházím z krásných Beskyd, sama jsem schopná udělat každou i manuální stavební práci.

2. Maminka

Oslavila teď osmdesáté narozeniny a těší mě její zdraví a vitalita. Užívá si dětí, vnoučat i pravnoučat. S celou rodinou jsme za maminkou byli ve Frenštátu, kde mám sourozence a příbuzné. Je to živel. Při oslavě s námi tancovala do noci. Je úžasná čtenářka, všechno ji zajímá.

3. Děti

Mám radost ze svých dvou dcer a z celé rodiny. V poslední době mi přináší samou radost, z toho pramení i má spokojenost. Jsou ale mou intimní záležitostí, kvůli mé profesi nechci říkat další podrobnosti. V každém případě po mně mají vztah ke sportu, jezdí hodně na kole. Turistiku jsme dělali od malička, hodně jsme jezdívali na vodu.
Pozoruju, že v naší rodině zůstává mentalita lidí z Valašska. Každopádně jsou tito lidé upřímní, když se jim něco nelíbí, okamžitě to řeknou do očí.

4. Práce

Baví mě i po mnoha letech. Mám dobrý pocit, že se nám s kolegy podařilo dovést do konce několik případů, a tím vlastně alespoň trochu ulevit pozůstalým, kteří často zůstávají se svým smutkem sami.
Příkladem je vražda zlatníka, kterou teď projednává krajský soud. Snažím se najít si na pozůstalé čas i po vyřešení případu a pomoci jim alespoň radou. Čekají na ni.

5. Kamarádi

Mám jich spoustu, ale i výborných kolegů v práci. Jsou ochotni pomoci nebo si jen tak popovídat, což je pro moji práci důležité. Jinak se snažím relaxovat a vyčistit si hlavu sportem a v přírodě.

6. Sport

Mám výbornou partu ve volejbale. V letošním roce jsme vyhráli v rámci sportovního policejního klubu všechny turnaje. Na konci léta mě čeká mistrovství republiky v beach volejbale a mistrovství v šestkovém volejbale. Hraju i tenis. Příští rok bych se chtěla zúčastnit mistrovství světa policistů a hasičů v New Yorku, ze kterého už mám medaile.

7. Léto

Miluju všechna roční období, v zimě třeba jezdím na lyže a na běžky. Mojí zatím poslední letošní radostí je ale léto. Děti si užívají prázdnin a dospělí dovolených. Je krásné dívat se na lidi, když se na sebe usmívají a jsou spokojení a šťastní.Těším se, že koncem léta pojedeme na dovolenou na Lipno.